6 Kasım 2018 Salı

Dağınık Ev Hengamesi !


Untitled
"Dağınık Evde Hayat Vardır"


Uzmanlar "Bir ev mobilyacı dükkanı gibi çok derli topluysa ya da çok düzenli olması için fazla çaba sarfediliyorsa o zaman mutsuzluk, huzursuzluk başlayabilir." diyor ama ... iki şekilde de gelenler geliyor.. En azından benim için öyle:) Dağınık bir evde işlerinizi kolay şekilde halletmek mümkün olmayacak. Bunun için evinizin toplu olmasını önemsemelisiniz. Evin sürekli dağınık olmasının nedenleri bulunarak, nedenlerin ortadan kaldırılması ile evinizi toplu gösterme imkanı bulacaksınız.

 Çocuk Odası Olmaması;

 Eğer çocuğunuz için özel bir odanız yoksa, evinizin dağınık olması kaçınılmaz. Çocuğunuza küçük yaşta kendi sorumluluğunda olan bir oda vermelisiniz. Bu durumda toplamayı, dağıtmamayı kendi alanı içinde hareket etmeyi bu şekilde öğrenecek. Eğer odası olmazsa, her alana eşyalarını saçma hakkını kendinde bulabilir. Mutlaka bir çocuk odası ile evinizin dağılmasının önüne geçebilirsiniz.

Evin-sürekli-dağınık-olmasının-nedenleri-4.jpg (620×400)

Çok Fazla Eşya Olması;

Evin dağınık gözükmesinin nedenleri arasında, çok fazla eşyanın evde olması da bulunur. Ne kadar çok eşya olursa, evinizin o kadar dağınık gözükmesi söz konusu olacaktır. Bunun için çok fazla eşya almadan, daha çok işlevsel özelliği olan mobilyalar ile evinizi dekore edebilirsiniz. Dekorasyonu tamamlamadan önce, mutlaka evinizdeki dağınıklığı göstermeyecek, dağınıklığın önüne geçecek şekilde hareket etmeye dikkat edin. Mümkün olacak en iyi şekilde dekore ederek evin toplu gözükmesi için seçiminizi yapın.


Evin-sürekli-dağınık-olmasının-nedenleri.jpg (728×410)

Mutfak dağınıklığı;

 Mutfağınızda eğer bulaşık makinesi yoksa, çıkan bulaşıkları hemen yıkamanız gerekiyor. Yoksa mutfağınızda evinizin dağınık gözükmesi için yeterli olacaktır. Dağınıklığın önüne geçmek için mutlaka, mutfaktaki bulaşıkların toplu olmasını sağlayın. Bu sayede dağınıklığın önüne geçmiş olacaksınız. Yukarıda verilen önerilerin dışında, evinizi toplu göstermek için eşyalarınızın gün içinde yerli yerine konmasına özen gösterebilirsiniz. Her eşyanın bir yerinin olması sayesinde, gün içinde eşyaların yerini değiştirmekten uzak durabilirsiniz. Böylece çok daha kısa sürede evinizi toplama imkanı bulacaksınız. Toplamış olduğunuz evin uzun süre toplu kalması da bu sayede sağlanacaktır. Evin sürekli dağınık olmasının nedenleri ortadan kaldırıldığı sürece, kısa sürede evin toplanması da mümkündür. Toplu kalması için dağınık olmasına neden olan hususları ortadan kaldırmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

.

.