29 Kasım 2018 Perşembe

Vücudunuzla Konuşmanın Yolları

kahraman

Vücudunuzla Nasıl Konuşulur?

Bir voleybol şampiyonu ve spor modası modeli olan Gabrielle Reece, zorlu fiziksel kriterlerle dünyasındaki başarı ve zorlukları bir araya getirdi. Herkesin taleplerini tatmin etmenin imkânsızlığını, mutluluğun kusursuz olmakla bulunamayacağının farkına varan Reece, kendini yargılamadan bedeniyle konuşmanın en iyi ipuçlarını verdi. 
Gabrielle Reece , dünya çapında bir atlet ve modelEski profesyonel bir plaj voleybol oyuncusu olan Reece, Nike'ın ilk kadın sözcüsü. Gücümüzü, güzelliğimizi ve bedenimizle olan ilişkimizi yeniden tanımlayan düşünceli bakış açısıyla biliniyor. 
Ön yargılı olmanın ve güzelliğin niçin mutluluğa giden bir yol olmadığını ve yaşla başla daha güçlü olmanın yollarını anlatıyor.

Beden İmajı

Bunlar, vücudumu veya vücudumla olan ilişkilerimi algılamamla  iyileştirmemde bana yardımcı olan şeylerden bazıları. Kendimi yargılayan aynama çok yakından bakmak üzereyken, bu fikirleri tekrar düşünürüm:
  1. Kontrol edebileceğiniz parçalara odaklanın. Altı ayaklı olamam ama ne kadar sık ​​hareket ettiğimi ve vücuduma hangi besini koyduğumu kontrol edebilirim.
  2. Vücudunuzu bir araç gibi görün. Vücut koşabilen, şarkı söyleyen, kucaklayabilen ve çok daha fazlasını yapabilen bir avatar. Vücudumuzu bir araç gibi gördüğümüzde sadece eğlenceli değil, bedenimizle olan ilişkimiz, göründüğünden veya eskisinden daha çok daha güzel bir hale gelir.
  3. Karşılaştırma zahmetiyle uğraşma. Karşılaştırma mutsuzluğa giden bir yol ve güzel bir yol değil. Kendinizi takdir edin. Başkalarının benzersizliğine de hayran kalın.
  4. Eğlenceli olun. Yaşamınızdan zevk almak ve deneyimlerinize ulaşmak için vücudunuzu kullanın. Bu sadece dünya görüşünüzün nasıl olduğu ile değil, aynı zamanda ne yaptığınızı ve vücudunuzda biriktirdiğiniz deneyimleriniz hakkında bilgi de verir.
  5. İyi bir çevre edinin. Sizi yükselten bireyler arayın, ama aynı zamanda insan güvensizliklerine karşı da kendinizi koruyun. Sonuçta hepimizin kusurları var. Sizi hatalarınızla kabullenecek dostlarınız olması yeterli gelse de  dış görünüşe değil , dışsal duygulara ve dış deneyimlere odaklanmaya çalışmaktan vazgeçelim.
  6. Size güç veren ve sizi yıpratmayan bir ortak seçin (İkili ilişkilerde).
  7. İçinizdeki canavarı besleyen sorular sormayı bırakın. “Nasıl görünüyorum?” Unutun bunu. Bu bir kurulum. Kendini nasıl hissediyorsun? Kendine ve mutluluğuna odaklanmış mısın?
  8. Bazı ölçeklerinizden ziyade, metrik olarak nasıl hissettiğinizi ve nasıl çalıştığınızı belirleyin.
  9. Şu an bulunduğunuz halinizden hoşnut olun. Hiçbir şey aynı kalmıyor. 10 yıl önce sahip olduğumuz bedenimizle, şimdiki bedenimizi karşılaştırmaktan hiç bir şey kazanamayacağımızı unutmayalım. 
  10. Başkalarıyla kendinizi karşılaştırmayın. Asla kendinize daha acımasız ya da daha affedilmez olmayın. Herşeyin önce kendi içimizde başlaması gerekir.
  11. Öğrenmeye devam et ve yeni şeyler dene. Bu zorlayıcı olabilir. Ama kendi içinizdeki  en önemli parçalardan biriyle bağlantı kurmanızı sağlar: örneğin öğrenci, ufku açılan ve bilgilenen insan.
  12. Vücudunuzu nemlendirin ve yatağa makyajlı girmeyin. Veee doğru 13 no.ya gidin. 
  13. Yatağa gidin. Bütün listeler sabah orada olacak ve hepsi bekleyebilir.
  14. MÜKEMMEL olmayı amaç edinmeyin. Mükemmelliği neden sürekli olarak hedefimiz olarak kullanıyoruz? Mükemmel değiliz hiçbirimiz bunu biliyoruz, ama hala kendimize işkence ediyoruz. Başka bir hedef seçelim . /goop/

Hiç yorum yok:

.

.