15 Eylül 2008 Pazartesi

Eski sehpayı yenilemek...Sonuç Mükemmel !...

Çok sevdiğiniz halde, eski olduğu için kullanamadığınız sehpanızı yenilemek için su bazlı beyaz mat boya ile işe başlıyoruz...


Boyama işlemini gerçekleştirirken fırçayı tek yönde hareket ettirmeye dikkat edin. Fırçayı ileri-geri hareketlerle kullanırsanız yüzey düzgün boyanmaz, fırça izi kalır. Boyama ve de kuruma işleminden sonra üçüncü aşamaya geçiyoruz.






Tabiiki bu çalışmada bize parça kumaş lazım. Sehpanın üzerine kombin yapacağımız kumaşları zevkimize göre seçtikten sonra kenarları atmasın diye sürfile makası ile kesiyoruz.




Sehpanın iki yanını boş bırakacak şekilde kumaşı üst tablanın orta kısmına alttan raptiyelerle sabitliyoruz.




Raptiyeme işini yaparken, kumaşın gergin bir şekilde sabitlenmesine çok dikkat ediyoruz.




Birbirine yakışacağını düşünerek seçtiğimiz, diğer kombin kumaşı 5-6 cm.lik iki şerit halinde kesiyoruz.






Kenarları atmasın diye sürfile makası ile iki şerit halinde, kestiğimiz kumaşı diğer kumaşın üstüne ve yan kenarlarına gelecek şekilde alttan gergin bir şekilde raptiyeliyoruz.








Sehpamıza yapılacak tüm işlemler tamamlandı. Yenileyip güzelleştirdiğimiz sehpamızı mevsim çiçeklerini koyduğumuz vazomuzla süsleyip, bahçede yada balkonda kullanmaya başlıyabilir, akşamüstleri keyif çaylarımızı yudumlayabiliriz.

Kaynak






2 yorum:

Ece dedi ki...

Çok şeker olmuş.Ellerine sağlık.Ama ben merak ettim;kirlendiği zaman o kumaşlar nasıl temizlenecek? Vernik mi yaptın üstüne?
Nasıl canım çekti bilemezsin..Bir şeyleri boyamayı çok özlemişim ben.

Keyifli sohbetlerde kullanılsın.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Ececim,bunu ben yapmadım ama bunun gibi şeyler çok yaptım,ilginç şeyler bulmada başarılıyımdır.İnsanın ruhunu rahatlatıyor.Fotoğraf mak. dan film aktarmayı başarabilirsem onlarıda göstericem.Bu arada kumaş silinebilir bir kumaştan,döşemelik kumaşı mesela, olmadı kirlenince yenisiniyle değiştir yani sana kalmış.Grüşürüz.

.

.