29 Aralık 2008 Pazartesi

Hindi-Pilav-Kabak Tatlısı Yiyelim.


  • Yılbaşını eğer evde geçirmeye karar verdiyseniz , benim yapacağım gibi bir hindi butu alıp ( biz kalabalık değiliz) haşlayabilir, iç pilav pişirip hindiyi pilavın üstüne koyup fırınlayabilirsiniz. Benim canım annem her sene bir hindinin içini pilavla doldurup, fırına sürer ve de mutlaka kabak tatlısı pişirip yedirirdi. Annem bu yemekleri pişirip yedirince yılımızın bollukla ve tatlılıkla geçeceğine inanırdık. Yemek yapmayı ve yedirmeyi o kadar çok severdi ki her zaman bolluk içinde yaşadı. Pişirdiği lezzetli yemekleri unutmak mümkün değil... Ben o kadar becerikli değilim, yemek yapmak en büyük zevkim olmadı hiç. Tabii ki yemek yapıyorum ama bir şeyler yaratma çabam olmaz. Ama elim çabuktur yani. Bu yılbaşı annemsiz geçireceğimiz ilk yılbaşı bu çok ama çok acı veren bir şey...Tadımız tuzumuz yok anlayacağınız... Ama ben yine de annem kadar olmasa da yaptığı yemekleri yapacağım inşallah.. Kabak tatlısını ise almayı düşünüyorum. ( Çarşıda çok leziz kabak tatlısı yapan bir yer var)... Ne yazacaktım nereye geldim. Aslında ben sofraya zenginlik katsın diye bir kuskus salatası tarifi verecektim. Neyse vereyim de farklı bir tat olsun değil mi ama...

  • KUSKUS SALATASI

  • Malzemeler:
  • 1 paket kuskus makarna,
  • 1 su bardağı mısır,
  • 1 su bardağı bezelye,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1/2 su bardağı mayonez,
  • 1 su bardağı küp-küp doğranmış kornişon turşu,
  • Tuz,
  • Limon,
  • Nane.
  • Yapılışı: Bir kasede yoğurt ve mayonezi iyice çırpın. Diğer bütün malzemelere tuz ekleyip.8-10 dakika haşlayıp, daha sonra soğuttuğunuz kuskus makarnanıza ilave ederek iyice karıştırın. Üzerine nane serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

.

.