11 Aralık 2008 Perşembe

Light Yiyelim, Light Oturalım



Bayramda et yemeyi abartmışsanız hafif bir şeyler hazırlamaya ne dersiniz ? Üstelik hem sağlıklı, hem de pratik... Light mutfak yemeklerinden ilki 10 dakikada hazırlanıyor. Bu basit tarifi ton balığı, peynir, yumurta ve köfteyle çeşitlendirip ve öğünün ardından yatmadan 2 saat önce meyve değişimini kullanarak 1 küçük boy elma veya 1 büyük boy mandalina veya 1 orta boy portakal yiyerek sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz.


TAVUKLU SANDVİÇ:(350 Kalori)

  • 60gr.(1 avuç içi büyüklüğünde)tavuk göğsü, (teflon tavada pişirilmiş)

  • Domates,

  • Salatalık,

  • 12 yaprak marul yaprağı,

  • Maydanoz,(önceden yıkanmış saklama kabında)

  • 1 çorba kaşığı ketçap,

  • 2 dilim kepekli ekmek,

  • 1 bardak ayran.

SÜTLÜ SOMON:(170 Kalori)

  • Derisi ve kılçıkları temizlenmiş 4 somon balığı filetosu,( 4 kişilik)

  • 1,5 su bardağı süt,

  • 1 defne yaprağı,

  • Tuz,

  • Karabiber.
  • YAPILIŞI:
  • Somon filetolarını teflon tavaya dizin.Üzerine süt, defne yaprağı,tuz,karabiber ekledikten sonra kapağını kapatıp orta ısıda pişirin.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sütlü somon deneyeceklerim arasına girdi.

Blog nefis, aralıksız girdim sayfalarınızda gezindim.

Çok keyifli. sizi tanıdığıma sevindim.

sıcacık sevgiler. Linklerime eklememde sakınca yoktur umarım..

Malla dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Blogumu beğenmen beni çok ama çok mutlu etti. Çünkü severek yapıyorum.Tabii ki ekleyebilirsin ne demek...

.

.