11 Mart 2009 Çarşamba

Feministler Çok Kızmış!...

İsviçreli iç çamaşırı firması Sloggi' nin özel teklif adlı reklam afişi "kadınları en fazla aşağılayan reklam" seçilmiş. Fransa ve İsviçre' de faaliyet gösteren "Guard Dogs" (Bekçi Köpeği) isimli bir feminist derneği, bir kadının şekilli kalçası görülen Sloggi' nin reklam afişini pornografi ve fahişeliği övdüğü için yılın en aşağılayıcı ve kadınları küçük düşürücü reklamı seçmiş. İtalyan kahve üreticisi Lavazza' nın emekleyen çıplak bir kadını kullandığı reklam "ürünle alakası olmayan gereksiz çıplaklık" dalında ödül alırken Fransız otomobil üreticisi Renault'nun, bir yatakta yanyana uzanarak otomobil dergisi okuyan bir erkekle, bebek bakım dergisi okuyan bir kadını gösterdiği reklamı da geçtiğimiz yılın en cinsiyet ayrımcısı reklamı" seçilmiş. Vee diğer seksi reklamlarrrr:







Ama ben bu reklama hiiç kızmadımm:))

8 yorum:

kkkk dedi ki...

bu reklamlari yayinlayanlara degil bu reklamlarda kendini kullandiran kadinlara kizmalari gerek.Ne kadar sacma birsey bu

ella dedi ki...

evet sonuncu reklama bende kızmadım, acep nedendir :))

Asortik Krep dedi ki...

Ben insan vücudu gösteren reklamlara kızmıyorum..Bu son zamanlarda en kızdığım reklam,bir tane deterjan reklamı, pencerelerin bile çok beyaz olduğu için kayınvalidesi tarafından çok sevilen bir kadının hikayesi var reklamda.Bir kadın iyi ya da kötü bir insan olduğu için sevilmeli kayınvalidesi tarafından,pencereleri bile bembeyaz olduğu için değil..Kitap okuyun,kendinizi yetiştirin değil, deli gibi iş yapın, kayınvalideniz bunlara bakıp sizi beğenecek mesajı veren bir reklam bu.
Birde şu obamalı reklam,garantinin,iğrenç bir şey,akıllarına ilk gelen fikri reklam yapmışlar..
bu aralar en sevdiğim kadınların şarkı söyleyerek gençleştikleri reklam..

Malla dedi ki...

Ben bu reklamları görmedim, çok merak ettim . Ama dediklerin doğru.Kayınvaldeli reklam bana hitap etmez,beni beğenmese de olur:))

alis dedi ki...

Sondan üçüncü çok iğrenç, çünkü "Suzette: o sizin mükemmel noel hediyeniz" diyor.

sesiber dedi ki...

asortik krepin bahsettiği reklama ben de çok kıl oluyorum. hatta tüm yazdıklarına bakıp yoksa bunları yazan ben miyim diyorum. Kadınların gençleştikleri reklam süper. sigorta reklamıydı sanırım.
sonuncusu iyiymiş(burayı sessiz yazdım, anladın sen mallacım:)) )

Malla dedi ki...

SS anladım ben onu:)))

Malla dedi ki...

Ah Alis bide İng. bilsem kimse tutamaz beniii... Fan fin fon biraz biraz anlmaya çalışıyorum.

.

.