11 Kasım 2009 Çarşamba

Şipşak Patlıcan Salatası Üstelik Sağlıklı !...


tembel işi:p
Ne Lazım:
2-3 patlıcan,
Tost makinesi:),
1-2 diş sarımsak,
Biraz yoğurt,
1 avuç ceviz,
Tuz,
Az yağ,
Limon.
Bu akşam bi baktım dolapta 3 patlıcan var, hormonsuzundan... kardeşimin bahçesinden ... annem yapardı :( birden hatırladım ve yapmaya başladım pilav pişene kadar oldu... hımmm  !...nefis de  oldu:) Siz de yapıverin diye başlıyorum anlatmaya... Patlıcanları yıkayıp, üzerlerine bıçakla boyuna derin çizikler attırırken, bu arada tost makinanız ısına dursun... patlıcanları tostırın içine koyun, onlar pişerken...,  Bu arada 2 diş sarımsağı rende yapın , bir avuç kadar cevizi de elinizle ya da havanda yani irice kırın, dolu dolu  bir kaç kaşık yoğurt, biraz tuz, 1 tatlı kaşık zeytinyağı, limon koyduğunuz karışımı hazırlayın. Tost makinesinde,  közlediğiniz , pardon töslediğiniz patlıcanların  kabuklarını soğuk suya batırıp çıkardıktan sonra kolayca soyun ve  kuşbaşı doğrayın. Karışıma karıştırın, kaşıkla da biraz ezdirin. Bu kadar... Çavdar ekmeğin üstüne sürünce de çok leziz oldu. Ben biraz fazla kaçırdım ama, amann n'apimm açtım:)
Bu arada bu salata genelde böyle yapılıyor da, pek yapmadığım için zor geliyordu, kolaymış... Sadece anneciğimin PÜF noktası patlıcanları soğuk su şoku çok kolay soyuyor...böyle yani...
                                                                        AFİYET OLSUN:)

NOT: Bu tarifle bi alakası yok ama  GDO' lu oldukları için et su tabletlerini çöpe attık ya, yani en azından ben attım. Bu tadı yakalamak için minik bir öneri ...kardeşimin buluşu !...yemeğin suyuna biraz karabiber ve az kimyon.. deneyin bakalım:)

3 yorum:

Rakunt ideas dedi ki...

Eline sağlık değişik bir yöntem pratikte denemek lazım.Gdo için birçokşeyden vazgeçmek lazım ama nasıl olacak bakalım

embir dedi ki...

bu tariften bende yapıyorum ama patlıcanları folyoya sarıp ocakla közlüyorum :) gerçektende çok lezzetli ve pratik bişi. Afiyet olsun canım.

Malla dedi ki...

Sizlere de afiyet olsun kızlar :)

.

.