8 Ekim 2014 Çarşamba

Kendi Parfümünü Kendin Yarat

 Kendi parfümünüzü kendiniz yaratmaya ne dersiniz?
Şu sıralar herkes harıl harıl kendi parfümünü yaratma peşinde…
Dünya piyasası araştırma merkezi NPD’den analist Karen Grant “Bu insanların dışarıda karşılaştığı benzer kıyafet, ayakkabı hatta parfüm kokusuna verdikleri bir tepki. Kadınlar artık farklı olanın arayışında; başkalarıyla aynı görünmek hatta kokmak bile istemiyor” diyor.
Belki birkaç parfümü karıştırma modasının tutmasının nedeni de budur.
 Toronto’dan Susanne Langmuir “Eğer iki parfümü ayrı ayrı seviyorsan, onları birlikte de sevebilirsin” diyor. Sana önerdiğimiz yaygın notalardan birini seçip, eşleştirileni ile birlikte kullanabilirsin ya da kendi karışımını kendin yaratabilirsin.
Eşleştirme Uzmanı ol

Parfüm karıştırmanın değişmez kuralları yoktur. Fakat bu ipuçları bu işi daha da kolay hale getirecek.

1. Yalnızca iki parfümü karıştır. Daha fazlası boğucu olabilir.

2. İki parfümü, iki farklı kağıda püskürt ve birbirine sardıktan sonra kokla. NYC’den Parfüm Uzmanı Christopher Brosius “Bu koku kağıtta hoşuna gidiyorsa, teninde de gidecektir” diyor.

3. Parfümü, kokulu bir vücut losyonu ile karıştırabilirsin. Önce losyonu uygularsan parfümün kokusu dağılır. Losyonun kokusu daha uzun kalacağı için gün içinde parfümü tekrar uygulaman gerekebilir.

4. Kokuları karıştırmanın iki yolu var diyor Langmuir “Bir parfümü diğerinin üzerine ya da onları vücudunun iki farklı bölümüne de sıkabilirsin. Örneğin; birini dirseğine sıkarken diğerini bileğine püskürtebilirsin” diyor. Böylece iki koku hareket şekline göre farklı bir etkiyle yayılacak. “Eğer bir yemek sırasında ellerini kullanarak bir şeyler anlatıyorsan; bileklerine sıktığın koku ön plana çıkacak. Dans etmeye başladığında ise vücudunun diğer bölümüne sıktığın koku görevi devralacak.”

/Women’s Health/
♥  Follow Me on Bloglovin

2 yorum:

sibel dedi ki...

çok ilginç denemekde fayda var.sevgiler

HÜPCADISI dedi ki...

ben farkında olmadan yapıyormuşum..iyi ya...

.

.