6 Temmuz 2010 Salı

Sanat Eseri Gibi Davranan Nesne, Nesne Gibi Davranan Sanat Eserleri


Türkiye’de bir ilk, Sanat Eserlerine Lütfen Dokununuz, Oturunuz, Hissediniz, Sarılınız…
Siz hiç masa lambası olmaya çalışan bir heykel ile karşılaşmış mıydınız?
Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir ‘klasik sanat galerisi konseptinin dışına nasıl çıkılır?” sorusuna cevap arayan İç Mimar ve Tasarımcı İsmail Öklügil ve Chandelier de Tina’nın sahibi ve tasarımcısı Tina Mandil bu mekan ile yanıtlarını buluyor.
Oluşturulan bu sıradışı mekanda sanatsal eserler ve sanat eseri gibi davranan nesne, obje ve akla gelebilecek tüm diğer tasarımlar sergilenecek.
Sıradışı bir sanat & tasarım alanı olma yolunda ‘ARTWORK’ konsepti ve sürprizleriyle ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatmayı amaçlıyor. Sanat galerilerinde sergilenen, uzaktan ve erişilmez olarak görülen eserlerin aksine ARTWORK’de yer alan eserlere dokunun, deneyin, hissedin isteniliyor.
6 haftalık dönemlerle, farklı sanatçıların eserlerini sergileyecekleri ARTWORK’de her sanat ve tasarım disiplininden isimler yer alıyor.
Açılışı takiben birinci 6 haftalık döneminde değerli heykel sanatçısı GÜLER GÜNGÖR’ün sanat eserleri yer alıyor. Güler Güngör’ün “ARTWORK” çalışmalarıyla beraber İsmail Öklügil’in ART EXPERIENCE’ ve Tina Mandil’in ART TRAINEE ‘çalışmaları da sergileniyor.

Hiç yorum yok:

.

.