30 Nisan 2011 Cumartesi

Modern ve Masalsı Prenses, Muhteşem Gelinliğin tüm Detayları

Kate Middleton, Westminster Katedralinden çıkarken aynı zamanda moda tarihine de geçti.

Geleceğin kraliçesine çok uygun nefes kesen dantel ve saten karışımı gelinliğiyle aynı zamanda gerçek bir modern prenses görünümüne sahipti.

Gelinlik Yakın zamanda hayatını kaybeden modacı Alexandre McQueen için çalışan Sarah Burton tarafından yaratıldı. Sarah Burton düne kadar Lady Gaga'nın moda tasarımcısı olarak tanınıyordu.

Tasarımcı Phillippa Lepley'in yorumu "son derece abartısız, klasik ve asla modası geçmeyecek bir gelinlik," "Neredeyse Grace Kelly-vari" oldu.

Kate'in tarzının 1947'de Prens Phillip ile evlenen Kraliçeninkine benzer olduğu da belirtiliyor. İskoç Moda Ödülleri'nin kurucusu Tessa Hartmann Kate'in seçimini "muhteşem" buldu.

Gelinliğin kuyruğunun çok uzun olmadığını, saç tuvaletinin sade ama muhteşem küpeleriyle mükemmel bir uyum içinde olduğunu belirtti:

"İşte bu gerçek Catherine, krallara layık, zarif ve çok şık. Bu gelinlik genç kadının William'a olan sevgisinde özverili ve kraliyet protokollerine saygılı olduğunun da bir göstergesi. Harika bir kadın."

Kate'in dantel aplikelerle süslenmiş fildişi gelinliğinin eteği 2 metre 70 santim, bir çok eski kraliyet geliniyle karşılaştırıldığında epey alçakgönüllü.

Bele oturan saten korsaj göğüs altlarında pedlerle desteklenmiş, Viktorya dönemine ait korse geleneğini çağrıştıran model aynı zamanda Alexander McQueen tasarımlarının en önemli karakteristiklerinden biri.

Tasarımcı Sarah Burton McQueen'in geçen Şubat'ta zamansız ölümünden sonra Londra moda evinin yaratıcı direktörü olmuştu. Riske girmekten kaçınmayan Burton Lady Gaga'nın, Sarah Jessica Parker'in ve Michelle Obama'nın da favorisi.

Ancak gelinlik Kate'in kendi fikirleri ile tasarımcının mükemmel yorumunun bir karışımı. Gelinliğin dantelindeki gül, devedikeni, zerrin ve yonca motifleri aynı zamanda İngiltere'nin amblem çiçekleri. Gelinliğin kolları dini nikaha uygun olması için özellikle uzun bırakılmış. Gelinliğin sırtında organza biritlerle iliklenmiş tam 58 adet saten düğme bulunuyor. Eteğe uygulanan aplikeler Kraliyet Nakış Okulu tarafından yapılmış. Aplikeleri yapan işçilerin dantel aplike ve iplikleri kirletmemek adına her 30 dakikada bir ellerini yıkadıkları belirtiliyor. Etekteki aplikeler İngiliz danteli ve Fransız Şantil dantelinden kesilen çiçeklerle yapılmış.

Duvak etekleri çiçeklerle süslenmiş fildişi ipek tülden. Evlilik yüzüğü kraliyet altın külçelerinden mücevherciler tarafından özel olarak imal edilmiş. Küpeler Richard Ward tasarımı. Gelin buketinde İngilizce'de "sweet William" (tatlı William) adıyla bilinen hüsn-ü yusuflar da kullanılmış.

Ayakkabılar da McQueen ekibi tarafından saten üzerine dantel işlemeli özel tasarım.

Kate'in tacı - pek bilinmeyen bir 1936 Cartier "halo" - Kral 6. George'un daha sonra Ana Kraliçe olan düşesi için yaptırdığı bir armağan.

Gelin düğün günü kendi makyajını kendisi yapmayı ve önlerinden tutturulan saçlarında hafif bukleler uygulamayı seçmiş. Ünlülerin kuaförü Taylor Ferguson yeni düşesi "Muhteşem Kate" olarak tarif etmiş.

Scot gelinin saçlarını sadece tacı tutturacak kadar toplayıp kalan kısmını hafif buklelerle açık bıraktığını belirtiyor.

Güzellik uzmanı Anne Ferguson Kate'in kendi yaptığı makyajını "ustalıkla yapılmış mükemmel" olarak niteledi. Makyajın tonunun yüzde yüz doğru ve boyun, omuz, göğüs dekoltesine eşit olarak dağıtılmış olduğunu da belirtti. "Kate genelde düğün günü ortaya çıkabilen maskemsi görüntüden kaçınmış ve makyajında tuzaklara düşmeden sofistike bir sadeliği yakalamış" dedi.

Hiç yorum yok:

.

.