30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ofis şıklığı için : bespokedesignstudio

erkeklere  kişiye özel şıklık tüyoları:
başak dizer fransez (sabah)
Tarihin ilk zamanlarından beri başarının sadece az veya çok maddi kazançla ölçülmediği bir gerçektir. Herkesin bildiği gibi başarının ölçütü sadece para değil toplumdaki yerinizdir. Toplumdaki yerinizi davranış biçiminiz ve fikirlerinizle elde edersiniz. Bu durumda giyim de bir kişinin toplumdaki yerini almasında önemli bir faktördür. İşte bu yuzden günümüz toplumlarinda insanlar, özel dikim terzilerinden, kendilerine özel farklılığı ve şıklığı bulabilmekte ve bu kültürü sosyal hayatlarına da yansıtabilmektedirler. devamı bespokedesignstudio
                                                                      Veee ofis şıklığı:
Ofis kıyafetlerinizin tekdüzeliğini kırmak elinizde. Çeşitli aksesuarlar ve farklı desenleri bir arada kullanarak takımları monotonluktan kurtarabilirsiniz
Takım elbiseciler, resmi ofis çalışanları, gömlek ve kravata doymayanlar, bankacılar, borsacılar, siyaset adamları… Hepsinin giydikleri, küçük detayları dışında aynı parçalardır. Dikkat etmeyenler, iki siyah takım elbise arasındaki farkı göremez. Peki bu kadar tekdüze olunması şart mıdır? Hayır. Moda endüstrisi boşuna çalışmıyor. Resmi giyinmek zorunda olanlar için de her şeyi düşünüyorlar. Sadece biraz daha dikkatli bakmak, detayları görmek gerekir. “Bu sıkıcılığa hapsolmak istemiyorum, aynı zamanda biraz daha iddialı ürünler ve moda aksesuarlarla, sıyrılmak ve fark yaratmak istiyorum,” diyorsanız; takım elbiseyi bir anda değiştiren şu aksesuarları edinin.
1 Kravat: Bir takım elbisenin olmazsa olmazı, demirbaşı kravattır. Kravat ve papyon oldukça moda. Zorunlu olmasa da ofis ortamınıza taşıyın. Kravatta üç önemli trend var: İnce, ekose desenli ve örgü kravatlar. Bu üç trendi bir arada bulacağınız kravatı seçerseniz farklı olmanız işten bile değil. Ayrıca kravat iğneleri de bu sıralar çok moda. Başlangıç olarak bir adet gümüş renkte olanlardan edinmekte fayda var. Kravatınızın ucunun, kemerinize değmesine dikkat edin.
2 Mendil: Mendil yaz aylarında çok moda. Kravatıyla takım satılan mendillerden kullanmayın. En şık seçim, koton veya keten mendiller olacaktır. Elbiseniz hangi renk olursa olsun, beyaz koton mendiliniz çok şık duracaktır. Desenli, ipek mendiller kombininize renk verir. Ekose desen de çok moda. Çok kilolu erkelerde mendil kurtarıcıdır, çünkü dikkati boyundan ve göğüsten çekerek, kişiye daha ince bir görüntü verir.
3 Kol düğmesi: Kol düğmesi, erkeğin mücevheridir. Fransız manşet değimiz, katlı manşet gömlek giyiyorsanız, kol düğmesi atlamaya gelmez. Gardırobunuzda beş tane farklı kol düğmesi olsun. Geometrik formda, siyah, lacivert, mavi renklerde, yarı değerli taşlı ya da gümüş renkliler risksiz olacaktır. Saatinize uydurmanız gerekmez. Manşet ucu ve kol düğmesi, ceket kolundan rahatça gözükmelidir.
4 Evrak çantası ve el çantası: Evrak çantaları ve portföy çantalar son yıllarda laptop çantalarıyla yer değiştirdi. Elde taşınan günlük çantalar oldukça moda. Sırt çantaları da postacı çantalarının yerini aldı. Laptop çantası, takım elbiseyle kullanılıyorsa deri olmalıdır. Siyah, devetüyü, kahve renklerinden biri tüm takım elbiselerinizle uyum sağlar. Renk için ayakkabınızdan referans alın. Cüzdanınız, kemeriniz, kartlığınız ve laptop çantanız ayrı renk olmasın. Cüzdan yerine metal para klipsi de çok şık olacaktır. Metal aksesuarlar da hayli revaçta.
5 Kemer: Kemersiz bir takım elbise, istenildiği kadar şık durmaz. Kemer çok uzun boylu erkeklerde bedeni bölerek, görüntü olarak daha kısa gösterebilir. Kemer için ayakkabı renginden referans alın. Düz, ince metal tokalı, sert, deri kemerler klasik görünecektir. Plastik ve kanvas kemerden uzak durun. Tokası spor, çok kalın ve ağır olmasın. Alışveriş yaparken iki üç renkte, çeşitli modellerde kemerler almaya çalışın.
6 Yelek: Yelekli takımları tercih ederek farklı bir hava yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

.

.