2 Mayıs 2012 Çarşamba

Çilekli Charlotte'lar

Çilek CharlottesÇilek CharlottesÇilek Charlottes
Fotoğraf: B.Berk Kayalar
*Sapanca - Acısu Yolu*

Çilek mevsimi buralarda başladığında gerçekten artık baharın  geldiğini  biliyorum.
Ben Haziran ayı sonuna kadar yalnız çilekle  yaşamağı düşünüyorum!
Çünkü  en sevdiğim meyvelerden biri çilek, çilek görünce ağzım sulanmaya başlıyor:))
N'apim elimde değil:)) O kadar yani...
 Bu görüntüler de beni benden aldı, oğlumun aldığı çilekleri yiyip bitirmezsem *Çilekli-Vanilya'lı Charlotte'yi yaparım inşallah:)))
Kek için:
*  3 adet yumurta
*1/2 su bardağı (75 gr) şeker
*3/4 su bardağı (85 gr) un
*2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağı (eritilip soğutulmuş)
*1/2 çay kaşığı vanilya
*Çay kaşığının ucuyla tuz
*Çilekli Krema için :
*  1 su bardağı (200 ml) *
*Çilek püresi 1 paket (200 ml) krema
*1 çay bardağı süzme yoğurt
* 100 gr labne peyniri
*1 çay bardağı pudra şekeri (*damak tadına göre attırılıp azaltılabilir)
* 3 tatlı kaşığı toz jelatin (yada 2 yaprak)
*1/2 çay bardağı sıcak su
Keki yapmaya başlıyoruz:
3 yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpıyoruz. Vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya deva ediyoruz. Bu sırada bir kapta un ve tuzu harmanlıyoruz. Yumurtalı karışıma unlu karışımımızın yarısını ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
 Daha sonra unlu karışımın kalanını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Eritip soğuttuğumuz terayağını da iki seferde ekleyerek karıştırıyoruz.
Kekimizi yağladığımız kek kalıbına yada ısıya dayanıklı minik kek kalıplarına döküp önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
 Kekimizin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarıp soğuması için bekliyoruz ve soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz.
 Bu sırada çilekli kremamızı hazırlamak için yıkayıp ayıkladığımız çilekleri püre haline getiriyoruz. Küçük bir kasede jelatini sıcak suda eritip soğutuyoruz ve püre haline gelmiş çileklere ekliyoruz.
 Bu sırada başka bir kasede kremamızı sertleşene kadar yüksek devirde çırpıyoruz. Üzerine süzme yoğurt, labne ve pudra şekerini (çileklerinizin tadına göre şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz) ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
 En son jelatin ile karıştırdığımız çilek püresini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Kekimizin tabanını kek kalıbımızın içerisine yerleştirip süt yada meyve suyu ile ıslatıyoruz.
Arasına çilekli kremamızın yarısını döküyoruz. (Dilerseniz kremayı yarıya ayırdıktan sonra arasına süreceğiniz kısma çilek dilimleride ekleyebilirsiniz).
Kekimizin üst kısmını kremanın üzerine yerleştirip kalan yarısından kenarları için küçük bir kase ayırıyoruz ve kalan kremamızı üzerine döküyoruz.
Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltip en az 3-4 saat mümkünce bir gece dolapta soğutuyoruz. Kremamız soğuyup sertleştikten sonra kek kalıbının kenarlarından bir bıçak yardımıyla düzgünce geçip pastamızı kalıptan çıkarıyoruz.
 Ayırdığımız krema ile kenarlarını düzgünce kapatıp üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN!...
*tarteletteblog*
*hayatintakendisi*

Hiç yorum yok:

.

.