5 Mayıs 2012 Cumartesi

*Yalan Dünya* nın Dekorasyon Detayları

*Yalan Dünya* yı seyrederken çok eğleniyorum:))
Dizide yaşananlar abartılmış olsa  da  hemen hemen her evde yaşanan komiklikler:))
 Bazen kendimi farkında olmadan Nurhayat gibi konuşurken buluyorum o kadar yani:pp
Cihangir’in göbeğinde yan yana evlerde yaşayan, aynı terası paylaşan birbirine zıt iki farklı ailenin başından geçen komik hikâyelerin anlatıldığı bir sitcom “Yalan Dünya”. Cuma akşamları yayınlanan dizi, Alibeyköy’deki büyük bir platoda çekiliyor.

Mekânların mizanseni Hakan Yarkın’a ait. Dizinin sanat yönetmeni Aynur Topalak, altı aylık bir çalışma sürecinde mekân ve karakter analizlerini yapmış. Mekânlar için seçtiği mobilya ve aksesuvarlar da atmosferi destekliyor. Dizi gün ışığında çekilmediği için mekânlardaki renk seçimleri, görüntü yönetmeniyle birlikte belirlenmiş

 Dizide oyunculuk yapan karakterlerin genç, özgür dolayısıyla daha yaratıcı olduğunu belirten Topalak, onların evinde tercihini renkli mobilya ve aksesuvarlardan yana kullanmış. Bunun için de Çukurcuma, Eminönü gibi semtleri tercih etmiş. İkinci el mağazalardan alınan mobilyalar, modern parçalarla birleşince ortaya eğlenceli bir tarz çıkmış.

Çağatay’ın evinde modern mobilyalar var.
 Çizgili puf, aynı zamanda orta sehpa görevi de görüyor. Akışkan görünümlü duvar kağıdı, mekâna hareketli bir hava katmış.

 Sanat yönetmeni Aynur Topalak, Kocabaş Ailesi’nin evini tasarlarken çok zorlandığını söylüyor: “Beni en çok zorlayan mekân burası oldu. Kocabaş Ailesi yeni zengin bir aile. Şatafatlı mobilyaları çok seviyorlar. Onların zevkini yansıtacak varaklı, oymalı mobilyalara yöneldim daha çok.”

Mekânları oluştururken genelde uyumlu renkler kullandığını vurgulayan Topalak, Tülay’ın evinde de bu tarzını korumuş. Klasik mor kadife kanepe, morlu yeşilli çizgili koltuklar ile uyum içinde. Duvarlar, yeşil desenle duvar kağıdıyla kaplı. Perdelere ise lila hakim. Detaylarda da Tülay’ın karakterini yansıtan abartılı aksesuvarlara yer verilmiş.

 Daha önce Cihangir’de yaşamış olan Aynur Topalak, semtin ruhunu bu yalan kafeye çok iyi yansıtmış. Eskiciden alınan koltukların kumaşları yenilenmiş. Dikdörtgen sehpanın üzeri mermer.

Aynur Topalak, “İlk kez bir sitcom projesinde çalışıyorum. Her şeyi sıfırdan yaratmak çok heyecanlıydı” diyor.
*kelebekgaleri*

2 yorum:

Gulsen dedi ki...

ilgiyle okudum mersi :)

Malla dedi ki...

rica ederim:))

.

.