25 Eylül 2012 Salı

Kerpe... Kalpe'de Eylül

*40haramiler*
 Kerpe yazları benim yaşadığım yer... Hele Eylül'de o kadar güzel ki :)
Bu yaz onarım çalışmaları, yollar, alt yapı çalışmaları ve kalabalık yüzünden çok sıkıntılı günler geçirdik, bir süre Kerpe'den kaçtım bile diyebilirim.
Son senelerde burası çok popüler, klip çekimleri, fotoğraf ve reklam çekimlerinin, bisikletçilerin ve de motorcuların, turların favori mekanı ...
Sörf okulu ve dalış kursları da var.
 En son hatırladığım Sertap Erener'in "Koparılan Çiçekler" klibiydi.
Bu Cumartesi de yine çok renkliydi buralar... "40haramiler" fotoğraf grubu çekimler için burada idiler... Çok renkli ve hareketli  ve de keyifli çalışmalar yaptılar...
Selvi boylu ve güzeller güzeli iki Rus manken iyi fotoğraflar verebilmek için çok yoruldu...
Kayalıklar üzerinde neredeyse 20cm.lik topuklu ayakkabılarıyla zor anlar yaşadılar...
Topuklarından biri kırılan ayakkabısını kayaların üstünde bırakan Rus güzelden biri  çekimlere kayalıklarda bu sefer yalınayak ve mayo ile devam etti...
 Bu fotoğrafta bunlardan biri... ben çok beğendim :)
Bu arada ayakkabının kalmış tekini eline geçiren erkekler,  Rus Sindirellayı bulmak için kapı kapı dolaşa dursunlar bakalım:pp
Benim oğlumda fotoğraf sanatçısı olduğu için onunda burada olması çook isterdim ! ...
                                                                         *Flickr*
B.Berk Kayalar'ın objektifinden "KERPE KAYALIKLARI"
KERPE ile tanışın :
 Kandıra’ya 10 km, İzmit’e 50 km uzaklıkta masmavi deniziyle sırtını çam ormanlarına dayamış şirin bir Karadeniz köyüdür. Karadeniz’in hırçın dalgalarının etkilemediği Kerpe, doğal koylara, 150 m’ye kadar sığ bir denize ve eşsiz kumsallara sahiptir. Zengin balık çeşidi, tertemiz çam havası, bozulmamış doğal plajlarıyla Kerpe adeta bir tutku beldesidir. Kerpe Bitinya Krallığı’nın ardından Roma, Bizans ve Ceneviz gemilerinin uğrağı haline gelmiştir. Osmanlı döneminde Istanbul’un odun, kömür, tomruk gibi ihtiyaçları Kerpe’den sağlanmıştır.
İlkçağ Bithynia’sının bir limanı olup Kefken Adası’nın yaklaşık 8 km. güney batısındadır. Kalpe, Helen dilinde çanak, çömlek, testi, küp anlamındadır. Kalpe adı ilk kez, (İ.Ö.) 400 ‘de ünlü Onbinler’in buraya gelmesiyle, Xenophon’un Anabasis’inde anılır.

4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Eskiden bende Kerpede yazları geçirirdim.Deta sitesinde.Çok güzel ve doğal bir ortamı vardı ve çok severdik, kayalıklar zamanında surları yapmak için taş kesiklerinin olduğu ilginç bir yermiş.Kocaman kocaman taşları nasıl kestiklerini çok merak etmiştim.

Malla dedi ki...

aslında kayaları dalgalar oyuyor, dalgalar kışın bir felaket yani... tabbi ki insanların yaptıklarıda inanılmaz... yine buyrun gelin arkadaşım, bekleriz bize de:)

prototip_insan dedi ki...

Siteniz bir blogdan daha fazlasıyla güzel...Yazınız ve fotoğraflarınız çok güzel

Kerpe
'yi tanıtmak için uğraştığımız sitemize de destek verirseniz seviniriz
Sitemizin adresi www.kerpepansiyonlari.com

Malla dedi ki...

Teşekkürler:)Bir Kerpeli olarak benim Kerpe ile ilgili bir kaç yazım olmuştu, yeter ki gelenler temiz bıraksın, sırf bu yüzden hevesim kalmadı... ama yine de sitenizi tanıtırım :)

.

.