1 Nisan 2013 Pazartesi

Google Reader'a Alternatifler

 Google, Reader'ı 1 Temmuz 2013'ten itibaren emekliye ayıracağını açıkladığından beri internet alternatif arayışları ve önerileri ile çalkalanıyor. Ben Google Reader'ın kendi sayfasının görüntüsünü sevmediğimden dolayı takip ettiğim blogları o sayfadan okumuyordum. Ancak kullandığım aplikasyonlar Google Reader'daki üyeliklerimi kullanarak çalıştığı için elbette Reader'ın kaldırılması beni de etkiliyor. Neyse ki, normalde takip ettiğimiz blogları Google Reader üzerinden bize ulaştıran Feedly ve Flipboard gibi uygulamalar, Reader kapandıktan sonra da işlemeye devam etmelerini sağlayacak önlemler aldıklarını açıkladılar.
 En çok önerilen Google Reader alternatiflerinden favorim olan 3 tanesini aşağıda paylaşıyorum:
 Feedly

Feedly’e geçmek için sadece bir kaç dakika yetiyor! Feedly’e transfer olmayı düşünen Reader kullanıcılarının RSS listelerini aktarmaları için yapmaları gereken tek işlem ise Feedly sayfası açık iken Google hesaplarını aktif etmek. Birkaç dakika süren bu işlemi 1 Temmuz’dan önce yapmanız gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim.
Eğer PC veya Mac kullanıyorsanız feedly.com'a giderek tarayıcınıza uygun eklentiyi indirin. Bundan sonra tek yapmanız gereken Google hesabınızla giriş yapmak; böylece üyelikleriniz anında, kendiliğinden aktarılacak. Bu kadar kolay! Yalnız bu işi Temmuz'dan önce yapmanız gerekiyor. Feedly'yi sevme sebeplerim şık görüntüsü, kolay kullanımı, farklı tercihlere göre arayüz seçimi yapabilme olanağı. Üyeliklerinizi ister alt alta liste formatında, ister Pinterest benzeri sıra sıra imajlar biçiminde görüntüleyebilirsiniz. Bir diğer artısı iPhone/iPad aplikasyonu bulunması.
 Benim blogumun feed'ine Feedly'de buradan ulaşabilirsiniz, blog isminin yanındaki "+add" (ekle) butonuna tıklamanız yeterli.
Bloglovin

Bloglovin'in sitesine giderek bir hesap oluşturmanız, veya Facebook ile giriş yapmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra "account" yani hesaba, açılan menüden "settings" yani ayarlara tıklayın. Ardından aşağıda "import blogs" yani blogları aktara tıklayın. Açılan sayfadan "Google Reader"ı seçin ve "import from Google Reader" yani Google Reader'dan aktar emrini verin.
 Bundan sonra eğlenceli kısmı başlıyor. Üye olduğunuz blogların yanı sıra farklı kategorilerdeki "Top Blogs" listeleri arasında gezinebilir, yeni yeni bloglar keşfedebilirsiniz. iPhone/iPad için bir aplikasyonu da bulunuyor.
 Benim blogumu Bloglovin'de burada bulabilirsiniz. İzlemek için blog isminin altındaki "follow" yani izle butonuna tıklamanız yeterli.
Blogumu takip edebilmeniz için bir Facebook sayfamda var ve de  yeni yazı yayımladığım zaman Twitter'dan da mutlaka haber veriyorum.
Networkedblogs

Networkedblogs sitesidende bloglar yine Facebook hesabınızla  takip edilenebilir.
 Benim blogumu Networkedblogs' da burada bulabilirsiniz. İzlemek için blog isminin altındaki "follow" yani izle butonuna tıklamanız yeterli.

Hiç yorum yok:

.

.