16 Nisan 2016 Cumartesi

Tembellere Göre 3 Pilates Egzersizi

Fitsporation

İş, ev ve çocuklar için saatlerce çalışıp koşturan ama egzersize veya kendine hiç vakit ayıramayan, vakti kıymetli ya da tam tersi tembellikten egzersiz yapmıyorum diyen kadınlar için 3 kolay uygulanabilir pilates egzersizi... Tabii ki sadece egzersizle iş bitmiyor.

Önce SAĞLIKLI BİR BESLENME PROGRAMI uygulamalı ve bu programın başarısını düzenli yapacağınız egzersizlerle arttırmalısınız.


1-Side Leg Circles
Yere yan uzanın. Dümdüz olmaya özen gösterin. Yattığınız taraftaki kolunuzu dümdüz uzatın ve başınıza destek verin. Diğer elinizi destek için yere koyun.

Derin nefes alın ve nefes vererek bacağınınızı kalça hizasına getirin. Ve işte şimdi egzersizimiz başlıyor.
Bacağınız ile küçük daireler çizin. Daireleri çizerken gövdenizin oynamasına izin vermeyin. 10-20 kez tekrarlayın. Daha sonra ters yönde daireler yapın.



2- Inner Thigh Pulses
Yere yan uzanın. Üstteki bacağınızı kıvırın ve ayağınızı yere koyun. Alttaki bacağınızı küçük küçük indirip kaldırın. Yine dikkat edeceğiniz nokta gövdenizi hiç oynatmamanız olacak.
Bu hareketi 30-40 sayı tekrar edin
push ups

3- Knee Push-Ups
Evet şınav çekeceksiniz ama biraz daha kolay olanını.
Elleriniz ve dizleriniz üzerinde durun.Sonra vücudunuzu biraz ileri götürün ve dizinizden omzunuza düz bir hat oluşturmaya çalışın. Hareket boyunca bu hattı bozmayın.
Üç adet nefes alarak kollarınızı kırın ve aşağı inin sonra tek nefes vererek başlangıç pozisyonuna dönün.

Bu harekette herkesin kendine ait bir gol sayısı vardır. Egzersiz yapmayanlar 10 ile başlayabilirler ama her hafta tekrar sayınıza 3-5 adet daha ekleyin.

*pudra*
*Dt. Burcu Aydın*


Hiç yorum yok:

.

.