Bu soğuk ve karlı, şimşekli, gök gürültülü kış gecesinde ev yapımı sıcak çikolataya kimsenin hayır diyeceğini düşünemiyorum!
MALZEMELER
4 su bardağı süt
100 ml çiğ krema
3 yemek kaşığı kakao
1 çimdik tuz
100 gr sütlü yada bitter çikolata
1 yemek kaşığı esmer şeker ya da tatlandırıcı (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Çikolatayı bıçakla yada rondo yardımıyla küçük parçalara ayırın. Küçük bir tencereye su doldurun ve suyu kaynatın. İçine su girmeyecek ama suya değecek büyüklükte cam yada ısıya dayanıklı başka bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin. İsteğe bağlı: mısır nişastası kullanıyorsanız, yarım fincan sütü bir kenara koyun çırpın. Nişasta karışımı ve diğer eklentileri ekleyin.Teflon yüzeyli sos tenceresinde krema, süt, tuz, kakao ve şekeri kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika pürüzsüz olana dek pişirin.
Sütünüz kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı ekleyerek iyice karıştırın. İsterseniz krema ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
Heyecan katmak için baharat ekleyin.
Karışımın içine sevdiğiniz baharatları katabilirsiniz. İşte bazı baharatlar:
• Tarçın
• Muskat
• Kakule
• Karanfil (çok değil)
• Pimenton (füme kırmızı biber)
• Hindistan cevizi
Eğer uykulu iseniz, kafein ekleyin.
Eğer uykulu olmak istiyorsanız, içki ekleyin.
Viski, rom veya nane likörü olabilir.
Son olarak marshmallo da ekleyebilirsiniz.
1 yorum:
----------Oooo-----
-----------(----)------
------------\---(------
-------------\_)------
----oooO----------
----(----)-----------
-----)---/-------
-----(_/--------
Sayfada gezindim :) Miiisssss
Yorum Gönder