2 Şubat 2015 Pazartesi

Home Office Devri Bitmiş, Şimdi Hoffice Zamanı

Çalışırken bütün gün aynı yüzleri görmeye bıktınız mı? 
Eğer böyle ise şirketleri eve davet edebilirsiniz !..
Evde çalışma  zorunlu olarak bir ofiste oturmak kadar verimli olmayabilir.
 Bu yeni İsveç projesinde daireleri ve evleri çalışma ortamlarına dönüştürerek, home ofisten daha verimli olmasına yardımcı olmayı ve insanlarla gündüz-herkes için alışılmamış bir çalışma yapısını kurarak odaklanmayı daha kolay hale getirmeyi amaçlamışlar.
Örneğin ; sabah, 10 veya 12 kişi, Stockholm'de birinin evinde toplanarak yerel bir gazete için makaleler üzerine çalışmaya başlıyorlar.

Onlar, ev sahibinin kanepelerine oturup yiyip-içerken çalışıyorlar, mutfak masasında yazışıp, yatak odasında telefon aramaları yapıyorlar.
İnanılmaz üretken olan ve " Hoffice"  olarak adlandırılan bu çalışma tarzı, farklı yapısal bir yaklaşım getiriyor..
 40 dakika bile konsantre olamayan insanlara yardımcı olmaya ve araştırmaya dayalı bu pilot projede 45 dakikalık vardiyalar var.
 Vardiya sona erdiğinde, bir çalar saat çalıyor ve grup egzersiz veya meditasyon için kısa bir mola alıyor.
Franzen Hoffice web sitesinde İsveççe şöyle yazıyor:
"Hoffice ağında başkalarına evinizi açmak bir hediye, sadece kahve gibi giderlere yardımcı olacak bir bağış kasesi bulundurulabilinir ama başka türlü ödenmez."
 Bu alışılmamış çalışma tarzı  ilgi çekince kurucuları da çalışmak için yeni yollar denemek isteyen kuruluşlar ile danışmanlık almaya başlamış bile.
Bazılarının ilgisini çeker, burada da moda olmaya başlarsa hiç şaşmam ama evini açan bensem bana uzak bir proje evin halini düşünemiyorum, düşününce bile bastı valla :)

(fastcoexist.com/
çeviri:LA

2 yorum:

Syhn dedi ki...

ay yok ben kaytarırım konuşurum yapamam.
ya da birileri konuşur bırakmaz ki makalemi yazayımm :D

Malla dedi ki...

:))

.

.