Fotoğraflar Şahane, Kek Bahane !... /www.theartfuldesperado/ |
Bu muhteşem görünen ıslak keki başarabilmek göründüğü kadar kolay olmasa gerek, en azından benim için öyle :)
Organik zeytinyağlı, yoğurtlu, limon ve portakal çiçeği kokulu bu pastadan yapan olursa bir dilim isterim doğrusu:))
Portakal Kokulu,Yoğurtlu ve Zeytinyağlı Kek
Yapım süresi: 20 dk, aktif 1,5 saat
Not: Garnitür için gül yaprakları kullanılır (pestisit içermeyen).
Yapım süresi: 20 dk, aktif 1,5 saat
Not: Garnitür için gül yaprakları kullanılır (pestisit içermeyen).
Malzemeler:
KEK:
3/4 su bardağı sızma zeytinyağı
Oda sıcaklığında 2 yumurta
1 limon
Taze limon suyu 1/4 fincan
Oda sıcaklığında 1 su bardağı sade yoğurt
1 su bardağı süper ince şeker
Elenmiş 2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 su bardağı sızma zeytinyağı
Oda sıcaklığında 2 yumurta
1 limon
Taze limon suyu 1/4 fincan
Oda sıcaklığında 1 su bardağı sade yoğurt
1 su bardağı süper ince şeker
Elenmiş 2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
ÜSTÜNE DÖKÜLEN SOS:
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı portakal suyu
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı portakal suyu
Talimatlar:
1 Fırını 325F de isitin. Yağ ve pandispanya ununu bir kenara koyun. 2. Geniş bir kapta tüm malzemeyi bir arada çırpın. Zeytinyağı, yumurta, limon kabuğu rendesi ve suyu, yoğurt ve şekeri hafifçe karıştırın 3. Küçük bir kapta, elenmiş un ve kabartma tozunu parmaklarınızla birleştirin ve daha sonra zeytin yağını bir kerede dökün ve bir parça un ekleyin (yoksa topaklanır) Aşırı karıştırmayın! Sadece hafifçe onlar kombine olana kadar. Malzemeyi kek kalıbına dökün. 4 Üstü altın kahverengi olunca bir kürdanla test ederek, kürdan temiz çıkana kadar, yağlanmış kalıpta yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 5. Keki dışarı alın ve en az 10 dakika bekletin.
1 Fırını 325F de isitin. Yağ ve pandispanya ununu bir kenara koyun. 2. Geniş bir kapta tüm malzemeyi bir arada çırpın. Zeytinyağı, yumurta, limon kabuğu rendesi ve suyu, yoğurt ve şekeri hafifçe karıştırın 3. Küçük bir kapta, elenmiş un ve kabartma tozunu parmaklarınızla birleştirin ve daha sonra zeytin yağını bir kerede dökün ve bir parça un ekleyin (yoksa topaklanır) Aşırı karıştırmayın! Sadece hafifçe onlar kombine olana kadar. Malzemeyi kek kalıbına dökün. 4 Üstü altın kahverengi olunca bir kürdanla test ederek, kürdan temiz çıkana kadar, yağlanmış kalıpta yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 5. Keki dışarı alın ve en az 10 dakika bekletin.
Pudra şekeri, portakal çiçeği suyu ve limon suyunu şeker topaksız olana kadar 1 dakika karıştırın.
Kekin üzerine dökün ve üstünü gül yaprakları ile süsleyin (ya da portakal çiçeği ile Eğer varsa!).
5 çayı için kendinize bir fincan çay ile servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder