2 Mart 2015 Pazartesi

DIY Lezzet | Yoğurtlu+Zeytinyağlı+Portakal Kokulu Kek

Portakal Çiçeği Sır Yunan Yoğurt Zeytinyağı Kek
Fotoğraflar Şahane, Kek Bahane !...
/www.theartfuldesperado/
Portakal Çiçeği Sır Yunan Yoğurt Zeytinyağı Kek
Portakal Çiçeği Sır Yunan Yoğurt Zeytinyağı Kek
Portakal Çiçeği Sır Yunan Yoğurt Zeytinyağı Kek
Bu muhteşem görünen ıslak keki başarabilmek göründüğü kadar kolay olmasa gerek, en azından benim için öyle :)
Organik zeytinyağlı, yoğurtlu, limon ve portakal çiçeği kokulu bu pastadan yapan olursa bir dilim isterim doğrusu:))
Portakal Kokulu,Yoğurtlu ve Zeytinyağlı Kek 

Yapım süresi: 20 dk, aktif 1,5 saat 
Not: Garnitür için gül yaprakları kullanılır (pestisit içermeyen).
Malzemeler:
KEK: 
3/4 su bardağı sızma zeytinyağı 
Oda sıcaklığında 2 yumurta 
1 limon 
Taze limon suyu 1/4 fincan 
Oda sıcaklığında 1 su bardağı sade  yoğurt 
1 su bardağı süper ince şeker 
Elenmiş 2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu 
ÜSTÜNE DÖKÜLEN SOS:
1 su bardağı pudra şekeri 
1 yemek kaşığı limon suyu 
1/4 çay kaşığı portakal suyu
Talimatlar: 
 1 Fırını 325F de isitin. Yağ ve pandispanya ununu bir kenara koyun. 2. Geniş bir kapta tüm malzemeyi bir arada çırpın. Zeytinyağı, yumurta, limon kabuğu rendesi ve suyu, yoğurt ve şekeri hafifçe karıştırın 3. Küçük bir kapta, elenmiş un ve kabartma tozunu parmaklarınızla birleştirin ve daha sonra zeytin yağını bir kerede dökün ve bir parça un ekleyin (yoksa topaklanır) Aşırı karıştırmayın! Sadece hafifçe onlar kombine olana kadar. Malzemeyi kek kalıbına dökün. 4 Üstü altın kahverengi olunca bir kürdanla test ederek, kürdan temiz çıkana kadar, yağlanmış kalıpta yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 5. Keki dışarı alın ve en az 10 dakika bekletin. 
Pudra şekeri, portakal çiçeği suyu ve limon suyunu şeker topaksız olana kadar 1 dakika karıştırın. 
Kekin üzerine dökün ve üstünü gül yaprakları ile süsleyin (ya da portakal çiçeği ile Eğer varsa!).
5 çayı için kendinize bir fincan çay ile servis yapın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

.

.