18 Haziran 2015 Perşembe

DIY Eko | Organik Bitki İlacı Nasıl Yapılır ?


Trellis Covered in roses... I love rose covered entrances! It's like you are walking into another world.Bir bahçeniz veya balkonunuz varsa, sizin bitkilerinizi yemeyi çok seven böcekler ile başa çıkmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. İlaçlamak gerekir.Peki çevre sağlığı ne olacak? Çoğumuz geleneksel kimyasal tarım ilaçlarının biz ve tabiat için sağlıksız olduğunu biliyoruz, ancak genellikle bahçe zararlıları ve hastalıkları ile mücadele için yaygın olarak kullanılan bir araçtır zirai ilaçlama.Bu nedenle çevre dostu olması için evde yapabileceğiniz bazı kolay ve ucuz doğal pestisitler yapabilirsiniz.

Trellis
 Bahçenizde yetiştirilen sebze.meyve ve süs bitkileri sürekli böcek saldırılarına maruz kalmaktadır. Bitkiler;solgunlukla,bodur gelişimle ve şekil bozukluklarıyla neticelenecek kadar yiyici böcekler ve yaprak bitleri tarafından, bitki dokularından suları emilmek suretiyle zarar görmektedirler. Bazı zararlılar hastalıkları yayar ve bitkilere zehirli maddeler enjekte eder. Zararlı ve hastalıklarla mücadele bitkinin sağlıklı büyümesi için gereklidir. Doğal maddeler içeren ev yapımı böcek ilaçları çevre sağlığı için daha güvenlidir. Ancak, kimyasal zirai ilaçlar da olduğu gibi, ev yapımı böcek ilaçları da zararlı ve yararlı böcekleri öldürebilir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmLipYMnzVmdT3xCevj07bBDQetQLJ86sI45-Vw19PPlHMv8_RQ47F4Dc3R0XFp3FeSkmu7qjJu94naO_gLbDb_W1zLvP5Z6kXWMUPegUDXiIZEEbJsPWV9hKVm3sUw5_OoA6ywZFF9Mac/s1600/IMG_9888.jpg
 Tavsiye:1
* 5 diş sarımsak püresi,1 küçük doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı doğranmış arnavut biberi. Blenderden geçirin. -900 ml ılık suyu bir derin kaba doldurun. Ilık su içine pürelenmiş ürünleri dökün.iki saat ılık suda kalmasına izin verin. -1 veya 2 litrelik plastik bir şişeye tülbent ile karışımı süzün..daha sonra, -1 yemek kaşığı bitkisel yağ, -2 yemek kaşığı. kabartma tozu -1 çorba kaşığı sıvı bulaşık deterjanını malzemeye karıştırmak suretiyle kabı çalkalayın. Soğuduktan sonar bitkilere spreyleyebilirsiniz .

Tavsiye:2
*4 litre suya 1 kahve fincanı kanola yağı karıştırın ve bitkilere sıkın.

  Tavsiye:3
 *1 litre suya 3 damla bulaşık sabunu karıştırın ve bitkilere sıkın.
Great outdoor patio with natural, bohemian, and ethnic decor - Potted plants - Rattan furniture - Photo Petra Bindel in Elle interiör
   Tavsiye:4
 *1 litre sıcak suya 1 kahve fincanı tütünü tülbent içinde geceden batırın ertesi gün ağaçlara sıkın.

   Tavsiye:5
 * Pul biber toz ilaçtır.Bahçenizin toprağına serpebilirsiniz.

   Tavsiye:6
 * 1litre suya 2 yemek kaşığı karbonat kullanılır.Ve spreylenir.
9dd24c3004bcfbe0879135cc33190df5
  Tavsiye:7
 * Zararlıları uzak tutmak için bahçeye fesleğen, adaçayı, kedi nanesi, lavanta, biberiye, dereotu, ya da nane     ekmeyi deneyin.

  Tavsiye:8
  * 1 su bardağı Rheum officinale=Işgın yaprakları 6.5 su bardağı su 1/4 su bardağı sıvı bulaşık deterjanı.
 * Su ile ışgın yapraklarını bir taşım kaynatın. 20 dakika kaynatılır, sonra serinletin.
 *1/4 bardak sıvı bulaşık deterjanı ekleyin ve sonra süzün. Uygulama yapabilisiniz. Yaprak bitleri, çimlere  zararı olan haziran böcekleri, akarlar(kırmızı örümcekler), thripsler için kullanılır.
 *Işgın yaprakları zehirlidir, hazırlarken ve kullanırken dikkat edin. Gıda taşıyan bitkiler üzerinde kullanmayın.

  Tavsiye:9
 4 su bardağı su 1 su bardağı taze fesleğen (yada 2 yemek kaşığı kurutulmuş) 1 çay kaşığı sıvı bulaşık deterjanı .
*Fesleğeni sıcak suda kaynatın,soğuyana kadar bekletin,süzün. Sıvı deterjanla karıştırıp uygulayın.
Yaprak bitleri için iyidir.

 Tavsiye:10
 Her türlü ( böcekler , karıncalar , salyangozlar, sümüklü böcek, vb.) Haşere sorunları olan bitkilerin etrafına  toprak üstüne diatomit serpin.Bazı kedi kumları diatomitlidir,bunlar kullanılabilir.

 Tavsiye:11
 1 yemek kaşığı bitkisel yağ (kanola) 1 çay kaşığı sıvı bulaşık deterjanı 2 su bardağı su Karıştırdıktan sonra  spreyleyin.

  Tavsiye:12
 2 su bardağı portakal kabukları (veya limon) 4 su bardağı su.
 * Kaynatın,süzün ve kullanın. Beyaz sinek kovmak için limon karışımını kullanın.

 Tavsiye:13
 2 yemek kaşığı sabun tozu (deterjan kullanmayın) 1 litre suda çözülür.

 *Faydaları : Yaprak biti kontrolü.
/bahcevanlar/
/pinterest/

Hiç yorum yok:

.

.