7 Ağustos 2015 Cuma

DIY | 1Euro'ya Nasıl Ev Sahibi Olunur ?



Genç çift Alexis Lamoureux ve Lotte van Riel pek çok gencin anlayabileceği sıkıntılar içindeydiler. Düzenli bir işleri olmaması, ev kiralarını ödeyecek para bulamamaları gibi… Bir gün bir açık arttırmada, Fransa’nın Loire Vadisi‘nde sadece 1 Euro’ya bir mağara ev satın aldılar. Hoş, satın aldıklarında mağaranın içi evden çok kocaman bir çöplüğe benziyordu. Burayı tekrar bir eve benzetmek üzere kolları sıvayan çifti maddi ve manevi zor bir süreç bekliyordu.
ucuz magara kucuk ev cift 1
ucuz magara kucuk ev cift 12
Mağarayı dönüştürecek paranın “P”sine sahip olmayan çift 25.000 Euro‘luk kredi için on tane banka dolaştı. Lakin düzenli bir işleri yoktu ve tüm bankalardan olumsuz cevap aldılar. Çift, sonunda çareyi Alexis’in babasının restoranında çalışmakta buldu. “Tutkunuza sağlık tatlım” dedirten sevgililer tam üç yıl burada çalışarak para biriktirdiler. (Avrupalı genç en azından para biriktirebiliyor tabii.)
ucuz magara kucuk ev cift 2
Nihayet gereken parayı biriktirdiklerinde kanalizasyon veya elektirik namına hiçbir şeyin olmadığı bu mağarada aylarca sürecek bir çalışma onları bekliyordu. 12 ayda mağarayı yaşanılır bir hale getirmek için aklınıza gelebilecek tüm ayrıntıları tamamladılar. Bu dönüşüm onlara tam 35.000 Euro‘ya mal oldu. Bu parayla civarda herhangi bir ev sahibi olmaları mümkün değil.
ucuz magara kucuk ev cift 3
Peki bir insan neden mağarada yaşasın?
Şöyle anlatalım: Öncelikle bir kayanın, yani mağaranın içinde yaşamak yazın serin kışın sıcak bir ortamda yaşayabilmek demek. Bu durum, bir evde ısınmaya ve serinlemeye ödenen paradan çok daha azını gerektiriyor. Ayrıca bu yapılar sandığınızdan daha dayanıklı ve depremlerde bile bana mısın demiyorlar. Üstelik dünyada bu şekilde yaşayan sayısız insan var. Tıpkı Çin’de, mağaralarda yaşayan 40 milyon insanın olması gibi…
ucuz magara kucuk ev cift 4ucuz magara kucuk ev cift 5
Alexis Lamoureux ve Lotte van Riel şimdi işte bu mağara evlerinde yaşıyorlar. 4 yıllık çabanın ürünü bu ev şahane değil de ne?
ucuz magara kucuk ev cift 6ucuz magara kucuk ev cift 7ucuz magara kucuk ev cift 8ucuz magara kucuk ev cift 9ucuz magara kucuk ev cift 10ucuz magara kucuk ev cift 11
h/t: inhabitat/
/nolm.us/

Hiç yorum yok:

.

.