24 Kasım 2015 Salı

3 Adımda Hayallerinize Kavuşabilirsiniz !

  Probably one of the cutest pictures ever.:
Birçoğumuz hayal ettiğimiz, istediğimiz hayatı yaşamıyoruz. Çocukken öğretmen, doktor, astronot, kaptan olmayı hayal ediyorduk. Şimdi ise sadece tatile gitmeyi veya sevmediğimiz işimizden ayrılıp yeni bir iş bulmayı hayal ediyoruz. Peki bu hayallerin hangilerini gerçekleştirebiliyoruz?

 İnsan şanslı bir varlık olduğu için büyüdükçe hayalleri de gelişiyor ve olgunlaşıyor, gerçekleştirmesi daha kolay hale geliyor. Dönüp baktığınızda, belki çocukluk hayalleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil ama bugün kurduğunuz hayalleri gerçekleştirmek aslında parmaklarınızın ucunda.

 İnsan şanslı bir varlık olduğu için büyüdükçe hayalleri de gelişiyor ve olgunlaşıyor, gerçekleştirmesi daha kolay hale geliyor.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken birkaç şey var. İşte o adımlar:
One Yellow Spring by Jake Olson Studios on 500px:
 1. Hak ettiğinize inanın
Bazen yakınlarınızın sizinle ilgili söylediği övgü dolu sözler karşısında yüzünüz kızarır hatta sinirlenirsiniz. Utangaçlık başka bir duygu hali ancak hissettiğiniz o kızgınlığın asıl nedeni, tüm bu övgüleri hak etmediğinizi düşünmeniz. Oysa sizinle ilgili övgü dolu sözleri söylemelerinin tek amacı, sizin değerinizi başkalarına da aktarabilmek. Ancak hepimizin içinde aynı korku var; bir gün birilerinin gelip elde ettiğimiz tüm başarıları ve başkalarının övgülerini hak etmediğimizi söylemesinden korkuyoruz. Hayallerinizin peşinden gitmek için öncelikle onları hak ettiğinize inanın. Bu inanç, izlediğiniz yolu sadece daha kolay yapmakla kalmaz aynı zamanda daha keyifli bir hale de getirir.

Photography Tips:
2. Yeteneklerinizi ortaya çıkarın
 Gerçek özgürlüğü, tek bir adım atarak yakalayamazsınız, bunun için çok daha uzun bir yol kat etmeniz gerekir. Gerçekleştirmek istediğiniz her hayal için aslında içinizde saklı tuttuğunuz bir yetenek olduğunu unutmayın. Tek yapmanız gereken, atacağınız adımlar sayesinde o yeteneği ortaya çıkarmak. Bunun için de yapmanız gereken şey; öğrenmek. Yeteneklerinizi ortaya çıkarmanın kaçınılmaz tek yolu öğrenmekten geçiyor. Bir şeyi öğrenmeden, hayallerinizin ellerinizden kayıp gideceğini unutmayın.
one of the most beautiful photos I have ever seen :):
 3. Çabalamaya devam edin
Bir yolculuğun her adımı yeni ve tazedir. Önemli olan o adımlara ulaşabilmek. Hayatı, kendi istediğiniz şekle sokabilmek istiyorsanız bunun için tekrar tekrar çabalamanız gerekir. Birçok insan, yıllar geçerken yaşamak istediği hayat uğruna hiçbir adım atmıyor. Öyleyse şu sorulara kulak verin: Hayatı, hayal ettiğiniz şekle sokmak için hazır mısınız? Muhteşem bir hayat yaşamaktan sizi alıkoyan şey ne? Endişeleriniz neler? Bunları nasıl çözebilirsiniz?

 Kaynak: Pick the Brain
 /www.uplifers.com/
/pinterest/

Hiç yorum yok:

.

.