13 Nisan 2016 Çarşamba

Stresten Kurtulmanın 3 Yolu

womanlyinginbedsleeplessHer şey üzerinize mi geliyor? Stresi alt etmek için en iyi 3 fitness rutinine göz atın. Kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Pilates

Carbon 38 + Olivia’s All Legs Workout | Velvet's Edge:

Joseph Pilates tarafından icat edilmiştir ve birçok insan tarafından da çok sevilir. Çünkü kasları uzatır ve güçlendirir. Sadece vücudunuz için değil, ruhunuz için de iyi bir spordur. Derin nefesler, yavaş ve keskin hareketler, zihninize dinginlik verir. Ayrıca pozlarda uzun süre kalmak ve esnemek gerilmiş kasları çözer.

 Pilates ile bir anda istediğinize kavuşamazsınız. Fakat ilk birkaç seanstan sonra faydalarını hemen hissedeceksiniz.

 İşin aslı:

 Joseph Pilates icat ettiği hareketlere özel olan bir alet de geliştirmişti. “Pilates aleti” bazı salonlarda bulunabiliyor. Fakat egzersizlerin hepsini bu alet olmadan da sadece mat üzerinde ve bir pilates topuyla yapabilirsiniz. 

Rahat bir kıyafet giyin. Çıplak ayakla ya da çorapla yapabilirsiniz. Takılarınızı çıkarın ve gözlüklerinizi de. Pilates herkese uygundur.
 
En iyi öğrenme şekli birebirdir. Sınıflarda 8 kişiden fazla kişi olmaması önerilir. Biraz deneyim edindikten sonra evde de yapabilirsiniz.

Yoga

Basic yoga poses for runners


 İnsanlar yogayı 5000 yıldır yapıyor. Yani yoga birden bire ortaya çıkmadı. Hindistan’dan gelen spor aynı zamanda bütünleyici bir egzersiz olarak da kendini ortaya koyuyor. Çünkü bedene, zihne, duygular dünyasına ve aynı zamanda ruha hitap ediyor. Esnek bir bedene kavuşmak, rahatlamak ve doğru nefes almayı öğrenmek için yoga harika bir çözüm.

 Yoga ile stresle mücadele konusunda da ilerlemeniz mümkün. Derin nefes egzersizleri ve durağan pozisyonlar tahammülü arttırırken, strese karşı kalkan oluşturuyor. Daha iyi uyku, güçlü kaslar ve huzurlu bir zihin de sadece bazı yan etkiler!

 İşin aslı:
 Yoga herkes içindir. Birçok farklı yoga türü vardır. Vinyasa zihninizi yeterince rahatlatmıyorsa Kundalini deneyebilirsiniz. Hiç olmazsa Bikram ya da Hatha egzersizlerini deneyin.

 Yoga yaparken mutlaka matınız olsun. Daha ilk dersten itibaren olumlu etkilerini hissedeceksiniz. Nefes alan ve hareket alanınızı kısıtlamayan giysiler tercih edin. Yoga genellikle çıplak ayak yapılır. İlk etapta derslere gitmeniz iyi olur. Biraz öğrendikten sonra kendiniz evde uygulayabilirsiniz. Sadece birkaç esneme hareketi bile olsa mutlaka her gün yapın.

Tai Chi

Xu Huihui (徐慧慧, known professionally as Jade Xu) (born 9 February 1986) is a Chinese martial arts actress & multiple World Wushu Champion.:

 Bazen savaş sanatı olarak da tanımlanan tai chi, seri halinde yavaş yapılan vücut hareketlerinden oluşur. Konsantrasyonu arttırır, bedeni rahatlatır ve enerjinin tüm vücutta dolaşımını hızlandırır.

 Kasları zorlamadan güçlendirir ve iç organlara masaj yaparak dengeyi, esnekliği ve koordinasyonu arttırır. Stresi azaltır.

 İşin aslı:

 Kendiniz için huzurlu bir zaman arıyorsanız, hiçbir ekstra malzemenin gerekmediği tai chi tam sizlik. Sonuçları hemen fark edeceksiniz. Bir kere rahatladığınızda ve yoğun programınızı unuttuğunuzda omuzlarınız gevşeyecek ve bedeninizdeki tansiyon ortadan kalkacak.

 Rahat ve bol kıyafetler giyin. Tai chi normalde çıplak ayakla yapılır ama hafif ve ince tabanlı ayakkabılar da giyebilirsiniz.

 Tai chi, hiç spor yapmayanların da kolayca yapabileceği bir uygulama olmasının yanında, spor yapan insanlar için de oldukça faydalıdır. Temel kuralları anlamak için öncelikle ders almanız önerilir. Daha sonra istediğiniz gibi evde devam edebilirsiniz.

 Önemli: Eğer herhangi bir sağlık sorununuz varsa, egzersize başlamadan önce doktorunuza danışın.

/everyday me/

Hiç yorum yok:

.

.