10 Mayıs 2016 Salı

DIY Eko | Evdeki Doğal Malzemelerle Güzellik


Golden Dirty Blonde:
Eğer iğne fobisi olan biri iseniz kozmetik cerrah ve yazar Dr. Anthony Youn' a göre, daha genç görünümlü bir yüz için alternatifler buzdolabında yatıyor. 
 Anthony Youn, onların pahalı kozmetikler gibi, kırışıklıkları azaltıp, karanlık noktaları hafifletmeye yaradığını keşfetmiş.
İşte kimyasal peeling kullanmaktansa organik ve tamamen doğal ev reçeteleri  :
1. Acı Biber :  
 Dudakların dolgun görünmesi istendiğinde bu etkiyi elde etmek için en kolay yol bir tutam acı biberi, 1 çay kaşığı dudak kremi ile birleştirmek gerekiyor.
2. Yoğurt :
Tam yağlı ve sade süzme yoğurt, ölü cilt hücrelerini eriterek iltihabı sakinleştirip, renk görünümünü azaltıp, sağlıklı bir ışıltı yaratan laktoz enzimlerine sahiptir. Aydınlık bir yüz için buzdolabındaki yoğurt, ayrıca cilde serinlik verir ve şişlikleri inanılmaz derecede indiriyor.
3. Elma : 
Elma suyu, elma ve elma sirkesi her doğal exfoliant gibi davranan malik asit içerir. Dr. Youn cildi sıkılaştırıp pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yumurta akı ile elma suyunu karıştırmayı öneriyor. 

4. Yeşil çay : 
 Yeşil çay kan damarlarını daraltıp, şişlikleri ve koyu renk halkaları azaltan kafein içerir. Gözlere çay poşeti yerleştirmek bilinen en eski hilelerden biri olsa da, Youn göz kapaklarına patates dilimleri üzerinde yeşil çay poşeti koymayı öneriyor. 
5. Mayo Göz Kremi : 
Göz çevresine yumurta beyazı ve streç filmle yapılan minik masajlar kaz ayağı görünümünü azaltabilir. Ekstra hidrasyon için,  uygulamadan önce nemlendirici bir yağ sürdükten sonra 30 dakika boyunca bekletmek gerekiyor..
6. Avokado :  
Bu super yiyecekteki cildin korunmasına yardımcı beta karoten, lesitin ve potasyum, A , C, D ve E vitaminler ile antioksidanlar,  güçlü nemlendirici bir maske olarak çevresel hasara karşı mucizeler yaratır. Maske oluşturmak için avokadoyu topaksız olana kadar ezerek kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

.

.