Tuesday, June 21, 2016

Günün Trend İçeceği | Vietnam Usulü Buzlu Kahve Nasıl Yapılır ?

final9viet.jpg (1100×733)
Kahve hakkında söylenen çok şey var ama tek bildiğim vazgeçilmez olduğudur.
Yaz hızla yaklaşırken, şahane bir buzlu kahvenin bizi hain sıcaklarda serinletmeye yardımcı olacağını söyleyebilirim.
Vietnam usulü bir fincan buzlu kahve deneyimi ile bazı kültürleri kucaklamanın da tam  zamanı diye düşünüyorum.
 Şekerli buzlu kahve yapmak için yoğunlaştırılmış süt, çekilmiş kahve ve de sadece birkaç dakika yeterli olabilir.
Malzemeler:
- Kahve. 
- Yoğunlaştırılmış şekerli süt.
vietingreidents
step1coffee
En az bir kahve fincanı buzlu kahve yapmak için cezveyi doldurun.
step2viet
Orta ateşteki ocakta kahve hazır olana kadar demleyin.
step4viet
Şekerli koyulaştırılmış sütünüzün yaklaşık 1/3' ni cam bardağa dökün.
step5viet
viet
Kahveyi yaptıktan sonra, şekerli koyulaştırılmış sütün üzerine dökün ve tamamen eriyene kadar bir kaşık ile karıştırın. Buzun üstüne dökmeden önce biraz soğumaya alın.
step9viet
Bir bardak buzun üstüne içeceğinizi dökün.
/brit.co/
NOT :Yoğunlaştırılmış sütü burada bulmak zor olabilir. Yurt dışından gelen tariflerde sıkça rastlanan yoğunlaştırılmış sütten, evde yapmak isterseniz tarifi şöyle:
Yoğunlaştırılmış Süt Malzemeleri
  • 5 su bardağı taze süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Süt ve şekeri derin tencereye koyup kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin ve bir çırpıcıyla karıştırın. Not: Tencerenin derin olmasına dikkat edin, çünkü kabartma tozu eklenince süt köpürüp kabaracaktır.
  3. Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Kaynamaya devam eden sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Karıştırmayı bırakmayın, aksi halde tencere dibine tutabilir.
  4. Yoğunlaştırılmış sütünüzü kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması gerekir. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın. Not: Çok fazla pişirmeniz durumunda sütünüzün tadı karamel tadına kaçar. Bu durum da pasta ve keklerinizde kullanırken sıkıntı yaratabilir.
  5. Pişen yoğunlaştırılmış sütünüzü bir kavanoza doldurun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanabilir.  Yoğunlaştırılmış Süt
Afiyet Bal Şeker Olsun!
/kektariflerim.net/
vietfinal6.jpg (1100×733)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.