Wednesday, November 2, 2016

Çikolatalı Kurabiye Kaseleri Nasıl Yapılır ?

Chocolate Chip Cookie Bowl, anyone? Yes, please! Flip the script on the traditional sundae bar and serve ice cream right out of an edible cookie bowl. The secret to success? Just flip the Wilton Ice Cream Cookie Bowl pan over to mold cookie bowls with a scalloped edge. Bonus: Use the cookie bowl pan to bake fun shaped brownies or mini cakes, too!:

GEREKLİ MALZEMELER:
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
3 su bardağı çok amaçlı un
2/3 su bardağı sıkıca paketlenmiş kahverengi şeker
1/3 su bardağı toz şeker
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
12 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 yumurta
2/3 su bardağı minik yarı tatlı çikolata

YAPILIŞI:

Adım 1

Fırını önceden 350 ° ısıtın.

Adım 2

Geniş bir kapta, un, esmer şeker, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu bir araya getirip iyice karıştırın.
 Mikrodalga fırında güvenli bir kapta, tereyağını eritin; hafif soğutun. Tereyağına, yumurta ve vanilyayı ekleyin; pürüzsüz olana kadar çırpın. Malzemeyi; sert bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. Minik çikolataları ekleyin.
 Bolca unlanmış yüzeyde hamuru merdane ile açın. Hamurdan 13 cm.lik yuvarlaklar kesin. Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde basarak, pan kek kalıbı veya fincan kalıp üzerine açılmış yuvarlakları geçirin.

Aşama 3

 Altın kahverengi olana kadar 12-14 dakika pişirin.  5 dakika kadar bekledikten sonra dikkatlice kaldırın ve tamamen soğumasını bekleyin.

Afiyet Olsun !
/wilton.com/


2 comments:

kedilievin tarzi said...

şahane peki 350 santigrat mı?benimkinde üst sınır 250!
sevgiler

Malla said...

Ben yanlış yazmış olabilirim:( Linki bulup doğrusunu bulabilirsiniz. Sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.