6 Ocak 2017 Cuma

Evinizden Negatif Enerjiyi Defetmenin 8 Kolay Yolu

Bohemian - Mid Century Home LIke No Other:

Bu yöntemleri uygulayın, evinizde daha iyi hissetmeye başlayın :)

  1. Yüzlerce yıllık gelenek; 

  2. 1* Adaçayı Yakmak

  3. The Sacred Smudging ritual and ceremonial practice has been used by different cultures around the world for decades using sacred plants from Mother Earth for healing. Smudging cleanses, rebalances, and opens fresh energy and good spirit into your life. It is a personal ritual and prayer which belongs to YOU.:

Amerika yerlilerinde dini ritüellere kadar uzanan bir yöntem ile başlayalım... Şifalı olarak bilinen otların yakılması, yüzlerce yıldır birçok kültüre dahil olmuş, bu yöntemin insanları kötü ruhlardan arındırdığına inanılmış...
Halbuki, arındırdığı şey aslında bulunduğumuz ortamdaki pozitif elektrik yüklü partiküller. Adaçayı yakıldığında ortaya çıkan duman negatif yüklü iyonlar içerir; bu da havadaki pozitif yüklü iyonları nötralize eder, sizi sürekli gergin tutan elektrik ortadan kaybolur, daha olumlu bir insan haline gelirsiniz! Adaçayı demetini görseldeki gibi sıkıca bağlayın, ucunu yakın, dikkatlice odadan odaya gezdirin... Demeti dairesel şekilde hareket ettirmeniz negatif yüklü dumanın havaya daha eşit yayılmasını sağlayacaktır.
Ayrıca adaçayının yanı sıra lavanta ve sedir yaprağı da kullanabilirsiniz ;)

  1. 2* Temizlik

  2. High on housekeeping.  Wow!  Vintage housewife happy dancing over her Hoover / Electrolux vacuum cleaner.:

Negatif enerjiden, olumsuz düşüncelerden kurtulmanın en güzel yollardan biri de temiz bir ortamda yaşamaktır. Tüm dini inanışlar, insan psikolojisini ve yaşayışını düzenleyen tüm prensipler böyle söyler...
Hepsi de haklıdır! Dağınık ve pis bir evde yaşamak olumsuz hislerin en büyük kaynaklarından biridir. Evinizi derleyin, toplayın, temizleyin, düzenleyin; biraz yorulsanız da, tertemiz evinize şöyle bir baktığınız ilk anda daha mutlu hissedeceksiniz :)

  1. 3* Mobilyaları Yeniden Yerleştirin

  2. Split-level studio apartment:

Her gün eve geldiğinizde aynı manzara ile karşılaşmak; aynı köşedeki aynı koltuğa oturup, aynı duvarın kenarında duran televizyonu izlemek... Çay bardağını bile koltuğun her zaman aynı tarafında duran aynı sehpanın üzerine koymak. Böylesine bir monotonlukta yenilenmiş kalabilmeniz mümkün mü?
Önerimiz, ara sıra mobilyaların yerlerini değiştirmenizden yana. Hattâ bu düzenleme esnasında işin içine biraz Feng Shui de katsanız fena olmaz, bakın işin uzmanı Zeynep Akçay bu konuda neler diyor :)

  1. 4* Gün Işığı & Temiz Hava

  2. Love this pic it used to be no filter but I added some enchantments to it...love it:

Birkaç pencere açın; doğa ananın pozitif enerji depolarından faydalanmaya başlayın!
Vücudunuzun temiz havayla dolmasının sizde yaratacağı iyi hisleri ailenizle gittiğiniz pikniklerden, doğa gezilerinden, köy evlerinden hatırlarsınız; bu hissi neden evinize de taşımayasınız?
Güneş ışığının vücudunuzda D vitaminini etkinleştireceğini, endişe ve olumsuz düşünceleri hızla temizleyeceğini de, ayrıca on binlerce yıldır genlerimize ''Gün ışığı iyidir, karanlık tehlikelidir'' bilgisinin işlendiğini de eklememizde yarar var :) - - - - - -
  1. 5* Deniz Tuzu

  2. This is What Happens To The Body When You Eat Pink Himalayan Salt  http://www.bodymindsoulspirit.com/:

Aynı adaçayı dumanı gibi, deniz tuzu da bulundurulduğu ortama negatif iyonlar yayar; havadaki elektriği alır, sizi çok daha rahat bir insana dönüştürür :)
Deniz tuzunu ılık suda çözebilir, bir sprey şişesi ile evinizin farklı köşelerine uygulayabilirsiniz. Bir başka yöntem ise gece uyumadan önce deniz tuzunu kuru olarak duvarlarınızın köşelerine serpmek, sabah temizlemek... Her iki yöntemde de evinizdeki atmosferin baştan aşağı değiştiğini hissedeceksiniz!- - - - - -
  1. 6* Esansiyel Yağlardan Vazgeçmeyin

  2. Lavender soap and oils:

Bitkisel yağların sağlığımıza ve psikolojimize nasıl da iyi geldiğini her birimiz gayet iyi biliyoruz. Önerimiz basit; bu bilgimizi evimizdeki negatif enerjiyi defetmek için kullanmaya devam edelim :) Bir sprey şişesini içme suyu ile doldurmak, içine 25-30 damla doğal yağ damlatmak yeterli olacaktır. Bu karışım hem kokusuyla sizi, hem de evinizin atmosferini yenileyecek!

  1. 7* Evinizde Canlı Bitki Bulundurun 

  2. Stunning African natural sisal woven baskets, handwoven by womens' co-operatives. These beautiful fair-trade storage baskets for the home are made using traditional techniques. #plantgang:

  3. 8* Evcil Hayvan Besleyin 

  4. Bu da benden:)

  5. A Woman in Science:

Temiz havanın sizi nasıl da iyi hissettireceğinden bahsetmiştik... Peki evinizde, evinizin havasını temizleyen bir de canlınız olsa nasıl olur? :) Ve evde mıncıklayacağınız bir kediniz olsa güzel olmaz mı ?
Bitkiler hem doğa ananın fotosentez adını koyduğumuz mucizesi sayesinde evinizi oksijen deposuna çevirecekler, hem de güzellikleri sayesinde içinizi açacaklar, sizi mutlu edecekler! Tabii birkaç hatırlatma; ev bitkilerinize, aynı evcil hayvanlarınıza baktığınız gibi bakmanız, saksılarını temizlemeniz, sularını eksik etmemeniz, kuruyan dalları ve yaprakları vakit kaybetmeden değiştirmeniz gerekir...
Ayrıca; fotosentez akşamları gerçekleşmez, gün ışığı yokken bitkiler de aynı sizin gibi oksijen tüketirler. Bu yüzden bitkileri geceleri uyuduğunuz odada bulundurmamalı, odanızdaki oksijen miktarını azaltmamalısınız. Bırakın salonunuzda takılsınlar ;
/mynetkadın/pinterest/

Hiç yorum yok:

.

.