2 Mayıs 2017 Salı

Dekorasyonda Feng Shui

How To Bring The 5 Feng Shui Elements Into Your Home | Free People Blog #freepeople
/Free people/

Feng Shui'ye göre dekorasyonda yapacağınız birkaç değişiklikle, evinizde bolluk, bereket, pozitif enerji ve mutluluğu artırabilirsiniz. Uluslararası Feng Shui Uzmanı İrem Karagözoğlu, Feng Shui dekorasyon kurallarını yazdı.

Feng Shui, bir Uzakdoğu felsefesi. Bu nedenle evde Feng Shui kurallarını uygulayabilmek için mutlaka Uzakdoğu'yu sembolize eden objelerin kullanılması gerektiği inancı var toplumda. Feng Shui; yaşam alanlarında enerjinin en doğru şekilde akabilmesi için mobilya ve aksesuarları en uğurlu şekilde yerleştirme sanatı olarak tanımlanıyor. Feng Shui'de pozitif enerjiyi artırıp, negatif enerjiyi azaltacak şekilde dekorasyon objelerinin yerlerinde, renklerinde, desenlerinde ve malzemelerinde düzenlemeler yapılıyor. Amaç evdeki insanların huzur ve mutluluk içinde yaşaması olduğu için, ev sahibinin dekorasyon anlayışına bağlı kalınarak; alternatif çözümler üretiliyor.
 Evdeki bereket, bolluk, aşk, sağlık, kariyer ve daha birçok alanı simgeleyen yıldızlar hesaplandıktan sonra, iyi yıldızları aktive, olumsuz yıldızları da pasifize etmek için öncelikle evdeki mobilya ve aksesuarlar kullanılarak feng Shui'de çalışmaya başlanır. Ev sahibinin kullanmaktan keyif aldığı objeler doğru yerlere yerleştirilir, ek olarak uğurlu objelerin alınması için öneriler verilir.

 Feng Shui'ye göre hangi dekorasyon objeleri uğurlu?
 Feng Shui bir inanç sistemi olmadığı için kendi inancınıza göre seçimler yapabilirsiniz. Siz neyin koruyucu veya kutsal olduğuna inanıyorsanız, giriş kapınızın yanına onu koymanız uygun olur. Örneğin, evinizin girişine nazar boncuğu, fil, nazar duası, nar gibi uğurlu olduğuna inandığınız objeleri yerleştirerek eve gelen enerjiyi koruyabilirsiniz. Yemek masanızı yansıtacak şekilde bir ayna asarak, bereketi ve bolluğu artırabilirsiniz.

Yaşam alanlarında orkide ve bambu, çok uğurlu ve pozitif enerji veren bitkiler olarak biliniyor. Orkide, insan ilişkilerinde uyumu; bambu sağlık ve her türlü zorluğa rağmen hayatta kalabilmeyi simgeliyor. Yaşam alanında duvara asılan resimlerin, çerçevedeki fotoğrafların pozitif enerji vermesine dikkat edilmeli. Duvara astığınız resim sizi yansıtır. Mutsuzluk, yalnızlık, hüzün duygusu veren fotoğrafların, posterlerin ve resimlerin duvara asılmaması bu nedenle önemli. Gördüğünüzde negatif etki hissettiğiniz bir objenin size bir faydası olmayacağını bilmelisiniz.

 Feng Shui felsefesi; doğadaki 5 elementi kullanarak çalıştığı için, iyileştirme çalışmaları yapılırken, evinizdeki mevcut aksesuarlarla da alternatif çözümler üretebilirsiniz. Duvarınızın veya koltuğunuzun rengini değiştirerek, evinize bir mum, bir buket taze çiçek, bir kristal satın alarak da evinizi aktive edebilirsiniz.

 Evinizin, ofisinizin zevkinizi yansıttığına emin olun. Artık sevmediğiniz, size hediye edildiği için evinizde tuttuğunuz, anlamını bilmeden evinize yerleştirdiğiniz objelerle vedalaşabilirsiniz. Boşuna tutulan her eşya bir yük, artık başkalarına hizmet etmesi için objeleri evden çıkardığınızda, berekete bolluğa da yer açacak ve evinize bir rahatlama hissi gelecek. İçeri her girişinizde “İyi ki geldim evime. Çok rahat, huzurlu ve mutluyum” demeniz çok önemli.
/pudra.com/

Hiç yorum yok:

.

.