5 Ağustos 2011 Cuma

Gelinlerde Yeni Trend Siyah Kuşak Bağlamak mı?

Son günlerde medyada gördüğüm gelinlerde, gelinlerin beline siyah kuşak takması ilgimi çekti.
Benim bildiğim gelinin babası kızının beline kırmızı bir kuşak bağlar, gayret kuşağı diye bildiğimiz bu kuşağı bağlama anı çok duygusal bir andır ve Baba gözlerinin yaşına engel olamaz.
Son günlerde gördüğüm siyah kuşakta  neyin nesi bir anlamını bilen varsa söylesin!...
Babaların kırmızı kuşaktan vazgeçip, daha da gayret kızım diye karaları bağlaması mıdır???
Yoksa... ekşi sözlükte yazılan anlamlardan biri midir ne dersiniz???
"Gelinliğe Siyah Kuşak BAĞLAMAK"
Bknz: Ekşi Sözlük

Nurşen &Vatan Şaşmaz:

Tuba Büyüküstün & Onur Saylak

1 yorum:

alis dedi ki...

Ekşisözlükten amethyst'e ait şu entry benim duygu ve düşücelerimi özetliyor:

"kırmızı kuşak saçmalığını protesto etmek için bakire olanların da yapmasının eglenceli olacagını dusundugum eylem. kadın cinselliğinin metalaştırıldığı, salt kendinden ötürü var olamayıp, erkeğin zevk ve cinselliğine bir malzeme olduğu bir toplumda yaşıyoruz, cinsel geçmişinin olmaması bir erdem kabul ediliyor, bir saygı nedeni olarak kabul görüyor. niye? kadınlar erkek için vardır çünkü. kadınlar maldır. köledir. geyşadır vs.
ah ne guzel. bir kadınla bir erkegin yasadığı veya yasamadıgı bir seyi kuşaklarla, çarşaflarla böylesine teşhir etmenin aslında ne kadar buyuk bir terbiyesizlik oldugunu anlamayan toplumumuza bir mesaj vermek için guzel bir trend olabilir. bakire olmamayı her önüne gelene vermekle eş tutan ve buyuk ihtimalle envai cinsel kompleksten muzdarip kadın ve erkeklerin suratına minik bir tokat olur.
ayrıca çok afedersiniz ama, kuşak saçmalığı da daha bir çok saçmasapan gelenek gibi kırsal kesime ait bir gelenektir ve bu toplumda kadınların başına ne geliyorsa o musibet kırsal geleneklerden gelmektedir."

.

.