6 Temmuz 2012 Cuma

Günümüzün Sindirella Ayakkabısı

Hayallere bir tutam sihir eklenirse…





1 (103×103)
Bir genç kızın Külkedisi’nden Sindirella’ya dönüşmesini konu alan, nesiller boyu kadınların kalbini kazanan ve hayallerini şekillendiren meşhur masal, Paris’te yeniden can buldu.
 Çizgi filmin efendisi Walt Disney Studios ve ayakkabı tasarım üstadı Christian Louboutin işbirliğiyle masalın baş kahramanı ayakkabılar, modern zamanların Sindirella’sına ithafen yeniden yaratılarak Paris Couture Haftası defileleri sırasında sunuldu.
 Disney, Sindirella sadece güzellik, zarafet ve masallardaki aşkın değil; aynı zamanda ayakkabıların da simgesi.”   diyen Christian Louboutin’in  bu özel ayakkabıyı tarif ederken kullandığı üç kelime... Hafiflik, zarafet ve şeffaflık... 

            
 Tasarımlarında, rüyalarında kulağına fısıldanan sözcüklerden esinlenen Louboutin, sihirli dokunuşuyla bu zamansız ayakkabıyı modern çizgilerle yorumluyor ve büyüsü bozulmuş günümüz dünyasını hayal gücünün mucizesiyle tanıştırıyor.
 Kristallerle süslü zarif dantel detaylarıyla masalsı görünümünü kazanan tasarımın kristal kaplı topuğuna ve uç kısmına misafir olan iki kelebek, derin uykularından uyandırılmayı beklerken, ikonik kırmızı taban Louboutin’in muzip imzasını ayakkabı tutkunlarına muştuluyor. Bu heyecanlı işbirliğini, “Ayakkabı aslında hikayenin sayfaları ve kelimeleri arasında gizliydi, Sindirella’nın karakteri ve tüm hikaye bana ayakkabıyı bu şekilde tasarlamam için yalvarıyordu...” sözleriyle dile getiren Christian Louboutin için fantezi dünyasında sınır yok, mutlu son ise her zaman yakınımızda. 
“Hokus pokus... Ayakkabı, sihirli değneğin bir dokunuşuyla güven, güzellik ve bir tutam aşktan oluştu ...
CHRISTIAN LOUBOUTIN
"basın bülteni"

   

Hiç yorum yok:

.

.