16 Şubat 2014 Pazar

Fotojenik Olmanın 5 Püf Noktası

Jacques-Henri Lartigue, Renée Perle, 1930-1932
Neden bazı insanlar dış görünümlerinde başkaları kadar şanslı olmamalarına rağmen resimlerde şahane çıkarken, dünya güzeli bir veya erkek haksızlığa uğrayıp tuhaf çıkabiliyor?
Evet, fotojeniklik diye Allah vergisi bir özellik var.
 Özellikle son yıllarda, resmim çekildiğinde dehşetle haykırıp resimleri anında silmeleri için arkadaşlarıma emirler yağdırıyorum. Sadece çakır keyifken veya fotoğraf makinesinin farkında olmadığım zamanlar şaşırtıcı derece güzel çıkıyor resimler.
 Bunun tesadüf olmadığını farkettiğimde anladım ki lensin objesi olduğumda birden duruşuma kuşkuyla odaklanıp gergin bir poz içersinde donup kalıyorum. O sıkıntı, eminsizlik, ”Ben fotojenik değilim zaten” diyen yenilgen inanç… hepsi tek tek çıkıyor resimlerde. Kaderinize küsmenize gerek yok. Tabii ki kontrol edemediğimiz dış etkenler de var arka fon, ışık, resmi çekenin teknik becerisi gibi. Gel gelelim resimlerde nasıl çıktığınızı otomatikman geliştirecek birçok şey var uygulayabileceğiniz metod mevcut.
Joan Crawford
Malumunuz kızlar için uygun makyaj ve erkekler için saçı başı düzeltmek dışında işte birkaç öneri:
1 * Çenenizi Öne Çıkartın:
 Fotoğrafçı Peter Hurley bu numaradan başkasını tanımıyor. Herşey çene hizasında bitiyor. Çenenizi biraz öne çıkartıp gözlerinizi çok hafif kıstığınızda, çift-çene durumundan kurtulup yüz hatlarınızı öne çıkarttığınızdan, inanılmaz bir fark göreceksiniz.
2 * Size Yakışan Renkleri Seçin:
Annem‘in 1987′de yayınlanıp New York Times’da En Çok Satan Kitaplar arasında yerini alan “Color me Beautiful” başlıklı muhteşem bir kitabı vardır ve bugün bile doğruluğunu kaybetmemiştir. Kitap herkesin, cilt ve saç rengine göre bir mevsimi olduğunu söyler ve hangi mevsim olduğunuzu öğrendiğinizde, bunu doğru renkleri seçmek için bir araç olarak kullanmanızı önerir.
Dolores Del Rio
* Rahatlayın ve Kameraya Güvenin:
Huzursuz olduğunuz resimlerde ortaya çıkıyor. Kendinize belirli bir poza sokmamak için baskı yapmak veya erkenden kötü sonuçlar beklemek yerine, biraz gevşeyin. Duruşunuza odaklanın. Dik durun ve mutlu şeyler düşününün, en son yediğiniz harika mesela. Kulağa klişe gibi gelebilir ama oldukça etkili. Charlotte Rampling harika belgeseli “The Look”da kameraya güvenmeyi öneriyor. Her ne olursa olsun, kameranın sizi hayal kırıklığına uğratmayacağına inanmayı. Kendinize güvenin.
4 * Lensin Ötesine Odaklanın:
 İnsan doğasıdır. Bir obje bize doğrultulduğunda direkt ona bakmak. Ama lensin tam ortasına gözlerinizi dikmek yerine, fotoğraf makinesinin az üstüne veya altına bakmayı deneyin. Jackie O poz verdiğinde her zaman bu tekniği kullanırmış.
AGNES MOOREHEAD - A stunning beauty in her youth; the captivating mother in law in "Bewitched"
5 * Yüzünüzü Tanıyın:
Çoğumuz hangi profilimizin daha iyi olduğunun, hangi açıların yüz hatlarımızı en iyi şekilde öne çıkarttığının farkında değiliz. Yüzünüzü inceleyin. Denemeler yapın. Hangi açılarınızı kamera beğeniyor, öğrenin.
Ve unutmayın,”Gülümsemedikçe, giyinmiş sayılmazsınız.”
/mahmure/Başak Miller/

♥  Follow Me on Bloglovin  

Hiç yorum yok:

.

.