9 Haziran 2014 Pazartesi

Bacak Boyunuzu Uzatmanın 5 Yolu

Eat Healthy Train Hard
 etkili ve Bacak boyu uzatma egzersizleri içinde en kolay olanı tekme atmaktır. Tekme hareketi basit olmasına karşın yarattığı sonuçlar son derece etkindir. Bacak boyunu uzatmak hedeflenen tek amaç olmamalıdır. Bacakların, güçlü, esnek ve şekilli olmaları gerekir. Bu sayfada yer alan tüm hareketler için vücudunuzu ve eklemlerinizi hareketlere hazırlamalısınız. Isınma hareketlerini yapmadan, egzersizlere başlamak çeşitli sakatlıklara neden olabilir.

1* Tekme Atmak
Say hello to summer with 13 fat-burning exercises created by a top trainer from NBC's The Biggest Loser. | Health.com


Açma, germe, fırlatma gibi hareketler kemikler ve eklemler üzerindeki baskıyı azaltarak uzamaya yardımcı olur. Basit olarak anlatmak gerekirse, ayak yerden 6 cm kadar kaldırılır öne ve yana doğru tekme atılır. Yöntem tekmelerin hızlı ve çabuk olması esasına dayanır.

2 *  Zıplamak
starting-gate-lunge2
 Zıplama hareketinin nasıl yapıldığını hepimiz biliyoruz. Hareketin temeli mümkün olduğunda yükseğe zıplamak ve dengeli bir şekilde yere basmaktır. Dengeli ve düzgün zıplayışlar, her iki bacağınızı da aynı anda çalıştırmak için idealdir. Zıplamak için düz bir zemin seçmek gerekir.

3* Bisiklete Binmek
/biking-cardio-circuit
Bacak boyu uzatmak için bisiklete binmek başlı başına vücut için güzel bir egzersiz yöntemidir. Eğer bisiklete binmeyi seviyorsanız, çok büyük bir avantajınız var demektir. Buradaki püf nokta, bisikletinizin sele yüksekliğidir. Selenin yüksekliğini normalden 2-3 cm daha yukarı kaldırmanız, bacak boyunuzun uzamasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bacak ve kalça kaslarınızı da çalıştırmış olacaksınız.
 Buna kesinlikle katılıyorum bisikleti yaşam biçimi haline getiren oğlumun ergenlikten sonra bacak boyu uzadı.

4* İp Atlamak
Seriously, need to get myself a jump rope
İp atlamak bacak boyu uzatma egzersizleri arasında yine etkili bir yere sahiptir. Her iki bacağı birden çalıştırabilirsiniz. Belirli bir tempo yakalamak gerekir.

5* Hızlı Koşmak (Sprint)
Alter your weekly running regimen to include two short, easy-paced runs; one hour-plus, easy-paced run; and the three super strengtheners below—then watch your speed surge in just six weeks.
Son olarak hızlı koşma egzersizi örnek olarak verilebilir. 40 – 60 metre arası yapılan hızlı koşular bacak boyunu uzatmaya yardımcı olur.
Egzersizleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler Tüm sporları yaparken, vücudunuzun potansiyelini bilmeli ve gerekli uzman kontrollerini ve gözetimini almadan kendinizi zorlamamalısınız. Kalp, eklem, kas, kemik gibi hayati önem taşıyan vücut elemanları üzerinde kalıcı hasarlar bırakmamak için gerekli tedbirleri aldığınızdan emin olmalısınız.
/boyuuzatmak/
♥  Follow Me on Bloglovin 

Hiç yorum yok:

.

.