13 Şubat 2015 Cuma

6 Basit Teknikle Bende Sakinleşmek İstiyorum !

Cara Delevingne
/richesforrags.tumblr/
İşte tam da […] ihtiyacım olan bir durum, acaba bunun kedili olanı var mı??
Sahiplenmek zorunda kaldığımız kediden çook korkuyorum ben...
 Herkesin stres atıcısı bende stres yaptı. Evde özgürlüğüm kısıtlandı korkumdan ... 
O bir yere uçuşa geçerken ne yaşadığımı Allah bilir bir de ben, evdekiler de anlasa:((
 Şimdi kedi severler fışkıracak ama ne yapayım, nasıl yeneyim hü hü...
Kedi normal normal dolaşırken bi şey görüp atlamıyor mu işte o an korkudan bittiğim an. 
Aslında çok şeker, prensesler gibi bakıyoruz  hanımefendiye ona bir sürü şeyler aldım, oyuncak, hasır sepet, çıngıraklı kolye, pembe peluş battaniye ama işte ama:((
Ne olur biri de beni sahiplensin:pp
Sizin kedi korkusu için çözüm öneriniz varsa o da işe yarayabilir.
Aşağıdakilerin hepsini hemen yapmaya başlıyorum, umarım işe yarar:) 

Hayat çok zor ve çok stresli, sanıyoruz ki bunun hepimiz farkındayız. Aynı zamanda yorucu işlerimizin ve geçinmek zorunda olduğumuz insanların da hayatımızda yer işgal ettiğini bilmekteyiz. Kimi zaman kızgınlıktan, kimi zaman yorgunluktan, kimi zaman işlerimizin yetişmemesinden, kimi zaman ise stresten dolayı sakin kalamadığımız ve duygu karmaşaları ile birlikte aşırılıklar yaşadığımız da oluyor. İşte tam da bu noktada, kendimizi bu yıpratıcı süreçten kolaylıkla çekip alabilmemiz gerekiyor.
 Yapılan pek çok araştırma, stres ve kızgınlık hallerinde işlerin olması gerekenden daha kötü gittiğini ortaya koyuyor. O nedenle bu aşamada bu tip duyguların sakinleşmesi ve kişinin dinginleşmesi oldukça önemli oluyor.
 Çok kolay ve basit 6 adım ile böylesine dönemlerde kısa sürede sakin kalabilmeniz mümkün. İlk olarak bu sürecin atlatılacağına inanın, ardından da bu 6 basit tekniği uygulayın;

 1. Kulaklarınızın Arkasına Soğuk Su İle Dokunun
 Ense bölümümüz, bileklerimiz ve kulaklarımızın arkası, stres yaşandığı zaman biyolojik olarak bu yoğunlaşmaların yaşandığı yerler olarak biliniyor. O nedenle de bu tip bölgelere soğuk su ile temas etmek sakinleşebilme açısından oldukça etkili. Yani, hem bu bölgelerdeki damarları rahatlatmak, hem de yine bu bölgelere oluşan baskıyı ve basıncı düşürebilmek için soğuk su ile dokunmak ya da bölgeye soğuk su eşliğinde ufak masajlar yapmak, sakinleşmeye iyi geliyor.

 2. Portakal Kabuğu Koklayın
 Okurken bile çok ilginç bulduğunuza eminiz. Evet, çoğu araştırma bu yöntemin stres azaltıcı olduğuna işaret ediyor. Soyulmuş portakal koklamak ya da portakal kabuğunun kokusunu içinize çekmek stresin etkisini düşürüyor ve stresi azaltıyor. Bu sayede çok kısa zamanda kendinizi iyi hissedebiliyorsunuz.

 3. Bu Nefes Alıp Verme Tekniğini Öğrenin
 Dr. Andrew Weil tarafından 4 – 7 – 8 isminin verildiği nefes alıp verme tekniği, stres üzerinde oldukça etkili olabiliyor. Peki, bu teknik nasıl çalışıyor? Sıralama oldukça basit; 4 saniye kadar yalnızca ve doğrudan burundan nefes alıyorsunuz, ardından bu nefesi 7 saniye kadar içinizde tutuyorsunuz ve en sonunda 8 saniye boyunca nefesi ağzınızdan bütünü ile boşaltıyorsunuz. 4 – 7 – 8 tekniği ciddi anlamda stresi azaltabiliyor ve kan akışını normale çevirerek vücut fonksiyonlarını rahatlatıyor.

 4. Mango Tüketin
 Bir ilginç tavsiye ve teknik de mango yemek ile ilgili oluyor. Linalool isimli bir bileşen içeren bu tropik meyve, kendisini tüketenlere sinirleri yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etki gösteriyor. Biyolojik anlamda da içindeki maddeler ile vücuda olumlu etkilerde bulunan bu meyve, hem sağlık açısından hem de stres açısından son derece faydalı bulunuyor. Mango yemeyi deneyin ve kendinizi plajlarda dinleniyor hissedin.

 5. Egzersiz Yapın
 Bir spor salonundaki aletlerde çalışarak ya da açık havada bir koşuya veya yürüyüşe çıkarak kalbinizi ve kan akışınızı düzene sokabilirsiniz. Bu sayede de vücut fonksiyonlarınız canlanacak ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Aynı zamanda stresin etkisi de bitecek ve ruh haliniz değiştiği için daha rahat bir psikoloji size eşlik edecektir. İş çıkışında modunuzu değiştirin ve egzersiz ile hem sağlık açısından, hem de stressiz bir ruha sahip olma açısından kendinize fayda sağlamaya çalışın.

 6. Geriye Doğru Sayın
 Bazen 100’den 0’a saymak da stresi düşürücü etki yaratabilir. Hiç olmazsa, bunu deneyebilir ve önünüzdeki işlere bu şekilde konsantre olabilirsiniz.

 /4-7-8-Nefes Teknigi/
Dr. Andrew Weil’in önerileri duygular ve nefes alma arasındaki korelasyona odaklanıyor. Sinirli ya da üzgün insanlar hızlı, hafif, sesli ve düzenli olmayan bir şekilde nefes alırlar. Nefes alıp vermenizi düzenlemek ruh halinizi düzenlemekten daha kolaydır.

p.s: 4-7-8 solunum olarak da bilinen bu tekniği deneyin:
 *Dilinizin ucunu ön dişlerinizin arkasına ve üstüne dayayın.
 *Bir vınlama sesi oluşturacak gibi nefes verin.
 *Ağzınızı kapatın ve sessizce 4’e kadar sayacak kadar zamanda derin nefes alın.
 *7’ye kadar sayacak süre nefesinizi tutun.
 *Aldığınız nefesi 8’e kadar sayacak kadar sürede dışarı verin ve bu arada yine vınlama sesini çıkarın.
 Bu nefes döngüsünü 4 defa tekrarlayın.

Yukarıda aktardığımız nefes egzersiz programını günde 2 defa tekrarlayın ve sizi muhteşem bir şekilde nasıl rahatlattığına şahit olun.
 /hayatkolay.com/

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Benim kedi korkum yok ama ilk sinirlenmemde deneyeceğim:)

bilge dedi ki...

Merhabalar ben kedili evlerin bile önünden geçmezdim..fakat bir gün ameliyat dönüşü..evde kocaman bir kediyle karşılaştım oğlum ayakkabı alacağı parayla kedi almış ben uzun süre yaklaşmadım dokunamadım sonra bir gün gözümü bir açtım üzerimde..yatıyor ve acayip sesler çıkarıyor..gözgöze geldik elimi yalamaya başladı..hiç çekmedim sonrada alıştım şimdi arkadaşım..resmini bloğumda görebilirsiniz...

Malla dedi ki...

Umarım başarırım ama henüz bir gelişme yok:( ah bu oğullar çok yaşasınlar hep onların hatırına:)

Malla dedi ki...

Ç.
K: korkunuz yoksa deneyebilirsiniz sakinleşmeye yardımcı olduğu kesin ama benim gibilere ters tepti:(

Aylin dedi ki...

Kedi korkunuza rağmen evde bir kedi var ise sizi tebrik ederim. Ben bu olasılığı düşünürken bile ürperdim .Sanırım fobik değilsiniz, çünkü fobi olsa idi birarada olmanız mümkün olmazdı.Sabredin diycem :-)

Malla dedi ki...

Teşekkürler, hayırlısı:)

.

.