24 Nisan 2015 Cuma

DIY Lezzet | Havuçlu Mozaik Pastası Nasıl Yapılır ?


Havuçlu Mozaik Pasta
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız petibör bisküvili havuçlu pasta tarifini çok beğendim.
 Çünkü kolaylıkla yapılan farklı ve de fazla fırın gerektirmeyen tarifler her zaman ilgimi çekmiştir.
Bu da fırın gerektirmeyen tariflerden biri...

MALZEMELER:
 * 400 gr. petibör bisküvi
 * 9 adet orta boy havuç
 *1,5 su bardağı toz şeker
 *130 gr. eritilmiş margarin
 * Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
 * 1 çay kaşığı tarçın

 Üzeri için;
 * 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

 Süslemek için;
* Ceviz
* Çubuk tarçın

 YAPILIŞI: 

* Havuçları yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyip tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edin.
* Havuçlar yumuşayıncaya kadar(yaklaşık 15 dakika) pişirin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
* Diğer taraftan bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. İçine erimiş margarini,cevizleri ve tarçını ekleyin.
* Malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. (Bisküvileri ezmemeye dikkat edin)
* Dikdörtgen bir kalıbı strech film ile kaplayın.
* Havuçlu karışımı bu kalıbın içine bastırarak yerleştirin. Boşluklar kalmamasına dikkat edin.
* Yarım saat derin dondurucuda dinlendirin. Üzerini dövülmüş cevizle süsleyip servisini yapın.
 Afiyet Olsun ...
/.pelince.com/

1 yorum:

MAYdesignorg dedi ki...

süper gözüküyor

.

.