Ben böyle tatlıları özellikle karamel sosu çok severim, çok güzel görünüyor, ben de hemen yapmalıyım.
Malzemeler :
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 6 tepeleme yemek kaşığı irmik
* 1 kilo kadar süt
* 1 paket vanilya
* 1 adet yumurta
* Karamel İçin Gereken Malzemeler :
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 9-10 damla limon suyu
* 1 yemek kaşığı su
Yapılışı :
En minik tencere alınır ve içine 4 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 1 yemek kaşığı su konarak kaynatmaya başlanır. Ufaktan köpürmeye başlayınca içine 9-10 damla limon suyu sıkılır. Rengi karamel rengini dönüşmeye başlayınca ocağın üstünden alarak, geniş ve büyük bir kase içerisine, derhal sıcakken boşaltılır (sıcak konmazsa şeker sertleşip tencerenizde kalır, yeniden ısıtıp kaynatmanız gerekir).
Orta boy bir tencere alınıp içine 1 tane yumurta kırılır ve 6 yemek kaşığı toz şeker ile beraber iyice çırpılıp, yumurtanın şekerle bir araya gelmesi sağlanır. Sonrasında süt yavaş yavaş ilave edilir ve tenceremiz ocağın üstüne alınır. Kısık ateşte pişirmeye başlanır. Ondan sonra Sütün tamamını boşalttıktan sonrasında irmik ilave edilir ve devamlı karıştırılarak pişirmeye başlanır. Sütümüz irmikle birlikte iyice kaynayıp muhallebi kıvamına ulaşınca, ocaktan alınır.
Sıcakken karamelli derin kasenin içine dökülür. Soğuyunca, üstüne buzdolabının kokusunun sinmemesi için strechlenip, buzdolabına konur.
Servis yapacağımız süre tatlımız servis tabağının üstüne ters çevrilerek konur.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek görüntüsünü güzel hale getirebilirsiniz.
Süslemeden sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun !...
/hayatkolay.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder