26 Mayıs 2016 Perşembe

Kedi Sevmenin 8 Yolu

Bir kedinin mutlu olması için birçok başka etkenle birlikte sahibi ile olan ilişkisi çok önemli. Yaygın kanı aksine olsa da kediler sahipleri ile etkileşeme girerler ve bundan çok hoşlanırlar. Kedi sahibinin kedi sevme sanatını iyi icra ediyor olması bu yüzden şart. Kedi sevmek yanlış yerine dokununca çarpan bir elektrik kablosu olarak düşünülebilir.

kedi-nasil-sevilir
1- Kedi sevmenin en önemli kurallarından biri onunla günde en az 2 kez fiziksel temas kurmak ve bunu yaparken onunla konuşmaktır. Mümkünse kedinize her gün iki kez sarılın. Bu sırada gözlerinin içine bakarak ona küçük iltifatlar edin. Ne kadar da bir aslana benzediğini, onda bir kaplanın asaleti olduğunu, aman da tüylerinin pofur pofur, ne kadar da güzel olduğunu, ne kadar da yakışıklı olduğunu söyleyin. İltifatları kesinlikle üzerine alacaktır. Eğer size bakıp gözlerini kırpıştırıyorsa mesajları memnuniyetle alıyordur.
2- Kedilerin büyük bir çoğunluğu kulaklarının arkasından, o minik burnun her iki yanından, çenesinin altından ve yumuşak gıdılardan sevilmeye bayılır. Bu noktalara odaklanın.
3- Alından başlayıp omurgasını takip ederek kuyruğa kadar uzun okşamalara bayılırlar. Bunu fırsat buldukça yapabilirsiniz.
4- Okşamalar tüylerin çıkış yönüne doğru olsun. Asla tüylerin çıkış yönünün aksine sevmeyin. Buna gerçekten deli olurlar.
5- Yasak bölgeler: Patiler ve kuyruk birçok kedi için tabudur ve buralara dokunulmasından nefret ederler. Özellikle arka ayaklar kesinlikle dokunulmaması gereken yerlerdir. Buralara dokunup dokunup keyfini kaçırmayın.
6- Göbek meselesi: Kedi size güveniyorsa göbeğini açar. O zaman göbeklerden doya doya sevebilirsiniz. Kedinin göbeğini cebren sevmeye çalışmak onu strese sokmaktan başka bir şeye yaramaz. Söz konu kedilerse zorla güzellik sözkonusu bile değildir.
7- Kediler uzun okşanma-dokunulma seanslarından hoşlanmaz. Zaten sıkıldığında bunu belli eder ya da poposunu dönüp gider. Gitmiyor ama huzursuzluğunu gösteriyorsa dokunmaya son verin. YETHER!
8- Evinizde kedinin yanında bir de çocuk varsa ona da bunları öğretin. Kediler beklenmedik psikopatlıklar sergileyebilir. Özellikle çocuğunuz onu çok zorlarsa tırmıklar dişler devreye girebilir. Bu durumda herkes mutsuz olacağı için önlem almakta ve çocuğa kediyi sıkmaması gerektiğini öğretmekte sonsuz fayda vardır.
/cinyus.com/

2 yorum:

mm dedi ki...

Patilerini öperdim ben hep kedilerin, şaşırdım sevmediklerini görünce.:)

Unknown dedi ki...

şahane olmuş,hatta evde çakır varken ne diye kaleme almayı akıl etmedin dedim:))sevgiler

.

.