Malzemeleri:
• 160 ml. Ilık su
• 1 çay kaşığı kuru aktif maya
• 300 gram elenmiş un
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 160 ml. Ilık su
• 1 çay kaşığı kuru aktif maya
• 300 gram elenmiş un
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
• 2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı: – Su, maya ve şekeri küçük bir kaseye koyun. Mayanın erimesi için 10 dakika kapatıp bekleyin.
– Büyük bir kaseye un ve tuzu koyun. Üzerine mayalı karışımı, tuzsuz tereyağının yarısını ve yoğurdu ekleyin. Unlu bir yüzeyde yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun.
– Hamuru hafif yağlı bir kasede 2 katı kabarana kadar, yaklaşık 1.5 saat, ılık bir yerde üzeri kapalı bekletin.
– Hamuru unlu tezgaha alın, 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oklava ile 20 cm. çapında açın.
– Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Naanları tek tek, her bir yüzünü 2 dakika kızaracak şekilde fırının ızgarasında pişirin.
– Hamuru unlu tezgaha alın, 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oklava ile 20 cm. çapında açın.
– Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Naanları tek tek, her bir yüzünü 2 dakika kızaracak şekilde fırının ızgarasında pişirin.
Kalan tuzsuz tereyağını kızaran naanların birer yüzüne fırça yardımıyla sürün, 15 20 saniye daha kızartın ve üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyip, sıcak sıcak servise sunun.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN !
/pinterest/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder