28 Şubat 2017 Salı

Stresten Kurtaran Nokta ( Shen Men) Nerededir ?

shenmen ile ilgili görsel sonucushenmen ile ilgili görsel sonucu
Hepimizin kulağında stresi bertaraf etmemizi sağlayacak bir akupunktur noktası bulunuyor. Çin tıbbı bu noktaya Shen Men yani Cennetin Kapısı diyor İşte Shen Men hakkında tüm bilmeniz gerekenler..

Bir pamuklu çubuk yardımıyla görseldeki Shen Men noktasına nazikçe masaj yaparak etkisini görebiliyorsunuz. Masaj işlemi sırasında çok derin nefesler alıp vermek gerekiyor. Bir taraftan da vücudunuza konsantre olmalı ve bedeninizi dinlemelisiniz. Dikkat etmeniz en önemli nokta ise, derin nefes alırken sola, nefes verirken de sağa bakmanız gerektiği. Bu hareket hızlıca vücudunuzun yatışmasını ve rahatlamasını sağlıyor.

 Öncelikle bu yeri tarif edelim ve bastırırken doğru yeri bastırdığınızdan emin olalım.
 Shen Men kulak içinde üst tarafta kulak kepçesinin yukarı doğru ayrılan iki kanalın içindeki sihirli çukura denir. Yani kulağınızın en dış kısmını tutun ve elinizi yukarıya doğru kaydırın elinize 2 yol ayrımı gelecektir. O iki yol ayrımının içinde bir çukur var. o çukura parmak ucu ile hafifçe bastırın ve 2 dakika kadar bekleyin. Daha sonra hafifçe ovalamaya devam edin.

 Akupunktur noktaların en önemlisidir ve başlı başına bir tedavi yöntemidir sadece bu Shen Men noktası.
Doktorlara göre bu noktaya yapılan basınç ile anksiyete bozuklukları, stres kontrolü, depresyon, uyku bozukluğu, ağrı, madde bağımlılığı (sigara ve zevk veren maddeler) ve detoksifikasyon gibi çok önemli ve hemen hemen her insanda bulunan hastalıkların tedavisi mümkündür.

 Bu hastalıklar grip gibi kısa sürede geçmediği için insanlar milyonlarca lira harcayarak sürekli ilaç kullanmaktadırlar. Fakat siz kulağınızdaki bu noktaya bastırırsanız hem ücretsiz hem de ilaç kullanmadan (Bu sayede ilacın yan etkilerinden de kurtuluyorsunuz.) tedavi edilmiş olacaksınız.
https://anetteinselberg.com/

Hiç yorum yok:

.

.