İnsan ilişkileri, net kuralları olmayan, kişiden kişiye değişen ve başarı formülü asla net olarak belirlenemeyen bir konu. Ne var ki, psikolojik araştırmaların sonuçlarından yola çıkarak bir araya getirdiğimiz önerilerle daha sağlıklı ilişkiler kurmanız mümkün.
İsim öğrenin
Yeni birileriyle tanıştığınızda, diyalog halindeyken onlara isimleriyle hitap etmeye çalışın. Böylelikle hem ilişkilerinizi geliştirebilir, hem de güven ve arkadaşlık bağlarınızı güçlendirebilirsiniz.
Arkadaşlarınızdan yardım alın
Herhangi bir şeyi öğrenmekte zorlanıyorsanız, çevrenizdekilerden yardım alabilirsiniz. Öğrenmeye çalıştığınız konuyu arkadaşlarınızdan birine de anlatarak hem öğrenme sürecini daha eğlenceli hale getirebilir, hem de farkında olmadan daha iyi öğrenebilirsiniz.
Kapıdaki Ayak Tekniği
Kapıdaki ayak tekniği, psikolojide önce önemsiz ve küçük bir şey isteyip, daha sonra asıl isteğinizi söyleme tekniğine verilen ad. Yeni tanıştığınız ve çok iyi tanımadığınız birinden iyilik isteyecekseniz, bu teknikten yararlanabilirsiniz.
Adrenalini yanınıza alın
Özellikle ilk buluşmalarda yapılacak en iyi aktiviteler lunaparka gitmek, korku filmi izlemek gibi adrenalini arttıracak şeyler. Adrenalin salgısı heyecanı arttırıp kalp atışlarını yükselttiğinden, buluştuğunuz kişinin andan aldığı keyfi arttıracak ve sizinle geçirdiği anları güzel hatırlamasını sağlayacak
Sakin kalın
Karşınızda sürekli olarak gerilmenize neden olan, sizi sinirlendiren ya da size bağıran birileri varsa; sesinizi yükseltmek asla bir sonuca ulaşamamanıza neden olur. Bunun yerine sakinliğinizi koruyarak karşınızdaki kişiye de nasıl davranılması gerektiği hakkında ipuçları verebilirsiniz.
Siz gülerken kime bakıyorsunuz?
Özellikle bir arkadaş grubu ya da topluluk içerisinde herkesin güldüğü anlarda kime baktığınıza ya da size kimlerin baktığınıza dikkat etmenizde fayda var. Yapılan araştırmalara göre kalabalık bir grup içerisindeyken, insan kendisine en yakın hissettiği kişiye bakarak gülermiş.
Sen” demeyin
Hararetli tartışmalar söz konusu olduğunda, söz sizdeyken cümlelerinize “sen” diye başlamak, karşınızdaki kişiyi suçladığınız algısı yaratır. Dolayısıyla cümlelerinizi kurarken “sen” kelimesinden uzak durarak ortamın hararetinin yükselmesini önleyebilirsiniz.
Çabayı takdir edin
Her ne kadar “zeka” gurur duyulan özelliklerin başında geliyor olsa da, özellikle çocuklarda çaba ve çalışkanlığın takdir edilmesi büyük önem taşıyor. Zeka kalıcıdır ancak çaba ve çalışkanlık üzerinde emek harcanması ve geliştirilmesi gereken özelliklerdir; dolayısıyla takdir ettiğiniz kişileri daha fazlası için teşvik etmek adına çabalarını övmeyi ihmal etmeyin.
/uplifers.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Fotoğraflar/pinterest/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder