28 Şubat 2018 Çarşamba

DIY Lezzet | Bardak Böreği Nasıl Yapılır ?

Beş çayına gelmek isteyen lezzetli bir misafiriniz var, kabul eder misiniz ?

2018290-728xauto.jpg (728×486)

Malzemeler:

1 su bardağı eritilmiş katı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
İçi için:
1 kase lor peyniri
1/2 demet maydanoz
Bir tutam fesleğen
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Haşhaş tohumu ya da çörekotu
Kızartmak için: Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Eritilmiş yağı süt, karbonat, yumurta, tuz ve un ile derin bir kapta karıştırıp yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 20 dakika dinlendirin.
Hamur dinlenirken ayrı bir kapta lor peynirini, kıyılmış maydanozu ve kıyılmış fesleğeni karıştırın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 2 eşit parçaya ayırın. İlk parçayı yarım cm çapında açın ve harcı üzerine yayın.
Kalan hamuru da açıp harcın üstüne koyun.
Bardağın ağız kısmıyla hamurunuzu kesin.
Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sıvı yağda çırpılmış yumurta sarısını sürün.
Üzerine dilerseniz haşhaş tohumu ya da çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece ayarda fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN !...

Hiç yorum yok:

.

.