Monday, September 21, 2015

DIY Lezzet | Yasemin Kokulu Tatlı Kurabiye

Jasmine shortbread
Yasemin kokulu çayla lezzetlendirilmiş tatlı kurabiyeyi ikindi çayında dondurma veya sorbe yanında  bir tabakta ikram edebilirsiniz.
 Hazırlanışı:
25 dakika sürüyor artı dinlenme ve pişirme süresi: 10 dakika yani 35 dakika
Malzemeleri:
 3 çay kaşığı yasemin çayı yaprağı
 300gr. pudra şekeri
 175gr. yumuşak tereyağı, artı yağlama için ekstra biraz daha
 1 orta boy yumurta
 1 yumurta sarısı
 350gr. sade un
 Yapılışı:
 1. Bir çorba kaşığı şeker ile çay yapraklarını havanda dövün. Bir kabın içine tereyağı ve şekeri koyun.  Yumuşak kabarık ve açık renkli olana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca elektrikli el çırpıcı ile iyice  çırpın.
2. Yumurta ve çay yapraklarını karıştırın.
 Düzgün ve sert hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş, olması kaydıyla elinizle bir çatal kullanarak unu katın. Hamuru iki parçaya bölün ve çapı 4-5 cm.lik yuvarlaklar yapın.  Parşömen kağıdı üzerine dizin.
 3. Isıtılmış 190 ° C (170 ° C fanlı) fırında 5mm dilimlenen yaprak diskleri düzenleyin birbirine değmeyecek şekilde dizerek iyice kenarları hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Bir tel ızgara üzerinde soğutun. En fazla iki hafta boyunca hava geçirmez bir kapta saklayın.
Afiyet Bal Şeker Olsun !...
/countryliving.co.uk/

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.